Úvodní foto

23.08.2024

Novinka

Autor:

Petr Koukal

Bohemians a Prague Raptors spojují síly

Fotbalové kluby Prague Raptors & Bohemians Praha 1905 se dohodly na vzájemné spolupráci v rámci ženského týmu klubu Prague Raptors. Jsme rádi, že vám můžeme představit podrobnosti a cíle této spolupráce.

Majitelé obou klubů se dohodli na společné vizi, přístupu a hodnotách, které by měly pomoci posunout ženský fotbal v České republice vpřed. Klíčovým cílem a vizí managementů obou klubů je pomoci urychlit postup ženského A týmu Prague Raptors do 1. ligy a v budoucnosti bojovat i o evropskou kvalifikaci. Spojením odborných znalostí a zdrojů bude také možné dosáhnout našeho cíle zařadit ženský B tým do oficiální ligové pyramidy v sezoně 2025/2026.

Toto partnerství povede k přejmenování současné i budoucí dospělé ženské části klubu na Prague Raptors Bohemians. Vzdělávání se stane klíčovou složkou našeho propojení a jeho součástí bude například rozšiřování naší základny licencovaných trenérů a také pomoc našim současným trenérům pracovat na jejich trenérské kvalifikaci. Již koncem tohoto roku pojedou někteří trenéři Prague Raptors v rámci evropského dotačního programu Mobility+ Sport do španělského fotbalového klubu Sevilla FC porozumět nastavení a organizaci klubu působícího v La Lize, a to jak v mužské, tak i ženské části.

"Jsem rád, že navazujeme spolupráci s Prague Raptors. Je to mladý klub s jasně nastavenou koncepcí a principy, navíc s bilingválním prostředím. Sdílíme stejné hodnoty a ke sportu přistupujeme podobně. Klub má ohromný potenciál a vzniklá synergie dokáže urychlit cestu k dosažení těch nejvyšších cílů, jako je postup do 1. ligy žen a později i boj o ženské evropské poháry. Vítám v zelenobílé rodině nových 260 členů Prague Raptors. Každá holčička, dívka nebo žena, která má zájem se zapojit do našeho společného projektu, je zvána na blížící se nábor. Tréninky těch nejnižších kategorií budou probíhat i v Ďolíčku a v tréninkových centrech Bohemians," říká k nové spolupráci ředitel Bohemians Praha 1905 Darek Jakubowicz.

První akcí, na které budou oba kluby spolupracovat, bude právě nábor do dívčí fotbalové akademie Prague Raptors v rámci náborového dne Bohemians, který proběhne v Ďolíčku ve čtvrtek 5. září od 16:30. Stejně tak jako dívky, které už jsou součástí Prague Raptors akademie, nebudou ani nové dívky platit žádné členské poplatky až do konce roku 2024.