Úvodní foto

26.08.2024

Novinka

Autor:

Petr Koukal

Trojanova benefice přinesla 1,5 milionu

Ve středu 21. srpna se od 18 hodin v Ďolíčku uskutečnil zápas staré gardy Bohemians proti Real Top Praha. Ústředním hráčem utkání byl Ivan Trojan. Český herec, který tímto zápasem slavil své nedávné 60. narozeniny, je dlouholetým patronem Klubu nemocných cystickou fibrózou. Právě pro takto diagnostikované pacienty byl určen i výtěžek utkání.

Ve středu 21. srpna se od 18 hodin v Ďolíčku uskutečnil zápas staré gardy Bohemians proti Real Top Praha. Ústředním hráčem utkání byl Ivan Trojan. Český herec, který tímto zápasem slavil své nedávné 60. narozeniny, je dlouholetým patronem Klubu nemocných cystickou fibrózou. Právě pro takto diagnostikované pacienty byl určen i charitativní podtext utkání.

Samotný fotbal sice přinesl téměř dvěma tisícovkám diváků v Ďolíčku spoustu hezkých i úsměvných momentů, no gólů bylo pomálu. V první půli nemusel po brance na středový puntík ukázat rozhodčí Radek Příhoda ani jednou. Do druhého poločasu pak nastoupil Ivan Trojan v dresu Bohemians, přestože první čtyřicetiminutovku odehrál v bílém dresu Real Top Praha s kapitánskou páskou na ruce.

A byl to právě oslavenec, kdo otevřel skóre utkání. S jeho náramnou střelou si brankář Zdeněk Zlámal poradit nedokázal a stará garda Bohemky rázem vedla. Další změna skóre přišla až krátce před koncem. Po souboji v pokutovém území Klokanů nařídil sudí pokutový kop. V ten moment se Ivan Trojan opět převlékl do bílého dresu Realu Top Praha a jal se penaltu zahrávat. Radka Sňozíka v brance Bohemky poslal k jeho levé tyči, ale místo střely zvolil rozehrávku pokutového kopu pro svého syna Václava, pro kterého nebyl problém míč uklidit do naprosto prázdné brány. Za stavu 1:1 také Radek Příhoda toto přátelské a charitativní utkání ukončil.

To nejdůležitější se však událo během poločasové přestávky. Přímo na hrací ploše přebírala celkem čtyři šeky paní Simona Zábranská, ředitelka Klubu nemocných cystickou fibrózou. První šek v hodnotě 100 000 Kč daroval za televizní fotbalový pořad Tiki Taka jeho režisér Vojtěch Nouzák. Druhý šek na 230 000 Kč, který podpořili partneři Livesport, M&T, Bohemia Decor, NK domy a VIP úklid, předával manažer týmu Real Top Praha Alexandr Smita. Částku 250 000 Kč věnoval za společnost PROFI CREDIT její obchodní ředitel David Vokurka. Jako poslední přišly na hřiště zástupkyně firmy FTMO Marie Šufnerová a Lenka Vašíčková, které přinesly šek s neuvěřitelnou sumou 1 000 000 Kč. Celkem tedy charitativní zápas vynesl pro nemocné cystickou fibrózou částku 1 580 000 Kč.

Děkujeme všem divákům za návštěvu a podporu, hráčům za skvělé výkony, dárcům za štědré příspěvky a všem pacientům s cystickou fibrózou přejeme pevné zdraví.

Sestava SG Bohemians:
Bartek David, Hartig Lukáš, Hruška Vladimír, Chaloupka Pavel, Jindřišek Josef, Jiráň Michal, Mojžíš Vítězslav, Myslivec Jaroslav, Němec Jaroslav, Ondra Jiří, Petrouš Michal, Slezák Dalibor, Slunéčko Marek, Smola Marek, Sňozík Radek, Škoda Milan st., Veselý Roman, Žemlička Martin,

Sestava Real Top Praha:
Berger Patrik, Bosák Jaromír, Dyk Vojtěch, Hampl Ladislav, Hamršmíd Michal, Hübschman Tomáš, Ježek Patrik, Rada Karel, Rajnoch Jan, Šírl Radek, Šmicer Vladimír, Šmíd Jan, Štáfek Jakub, Trojan Antonín, Trojan František, Trojan Ivan, Trojan Josef, Trojan Václav, Ulich Ivo, Vidlička Vlastimil, Voráček Jakub, Záruba Robert, Zlámal Zdeněk.

14:30 | A Tým

logo

SK Dynamo České Budějovice

logo

Bohemians Praha 1905