Úvodní foto

02.10.2024

Ohlasy

Autor:

Jan Strýhal

Oleksandr Koval o výhře B týmu v Táboře

Nedělní duel B týmu rozhodl útočník Oleksandr Koval, jehož gól znamenal zisk důležitých tří bodů. Samotný autor gólu v rozhovoru zhodnotil zápas a popsal také gólovou akci.

Vstřelil jsi vítěznou branku. Jaký je to pocit?

Dát gól je vždycky úžasný pocit. V tomto případě byl ještě navíc vítězný, což je samozřejmě ještě lepší. Byla to také má první branka ve třetí lize. Pro mě osobně je opravdu důležitá, stejně jako pro tým. Znamenala pro nás zisk tří bodů, které jsme potřebovali.

Byla gólová situace pro Tebe složitá na řešení?
Ta situace nebyla zprvu jednoduchá. Do mého prostoru letěl dlouhý balon, který jsem musel zpracovat. Když se mi povedlo dostat míč pod kontrolu, zakončení už nebylo nikterak složité.
Čelili jsme druhému týmu tabulky. Jak moc byl zápas náročný?
Soupeř disponoval velkou kvalitou. Nešlo jen tak o ledajaký tým, neboť proti nám nastoupili hráči z druhé nejvyšší soutěže. Snažili jsme se vycházet z kvalitní práce v defenzivě. Ta byla základem pro úspěch, z níž jsme vyráželi do rychlých protiútoků. Nakonec se nám povedla jedna akce dovést do gólového zakončení.
Udrželi jsme náskok. Následovala pochvala od trenéra za výkon v defenzivě? Jaká byla oslava v kabině?

Když jsme šli do vedení, bylo pro nás naprosto klíčové, abychom ten těsný náskok už udrželi a neinkasovali. V defenzivě jsme si jako tým počínali opravdu skvěle. Trenér nás také po zápase chválil za obrannou činnost. V kabině jsme vítězství náležitě oslavili, všichni jsme z ní měli radost, takže atmosféra byla skvělá.