Úvodní foto

04.10.2024

Novinka

Autor:

Petr Koukal

Klokani společně pomůžou TJ SK Jevíčko

Družstvo fanoušků Bohemians věnuje výtěžek za vratné kelímky z utkání se Slavií. Nadační fond Bohemians částku zaokrouhlí a Barvy a laky Hostivař poskytnou materiální pomoc.

Představenstvo DFB se v reakci na ničivé povodně rozhodlo finančně pomoci fotbalovému klubu TJ SK Jevíčko z Pardubického kraje. Klub, založený v roce 1920 a sdružující 173 členů včetně 118 mládežníků, postihly nedávno povodně, během kterých voda významně poškodila vybavení zázemí a poničila celý areál. Uvnitř budovy se voda vyšplhala do výšky 30 cm a zaplavila kabiny, sprchy, sklad dresů, dílnu, garáž i klubovnu. Na pomoc klubu bude věnován kompletní výtěžek z Bednyho beden za darované vratné kelímky od fanoušků Bohemians.

„Při Vršovickém derby jsme nasbírali za kelímky 14.550 Kč. Celý výnos poputuje do Jevíčka skrze Nadační fond Bohemians. TJ SK Jevíčko jsme si vybrali, protože se dobře starají o šest mládežnických mužstev a mezi odchovance patří například David Huf, který na jaře hostoval v našem klubu. Při povodni bylo značně poškozeno hřiště a zázemí klubu a jako jedni z prvních zareagovali na námi zveřejněnou výzvu. Za DFB bych chtěl všem Klokanům za darované kelímky poděkovat,“ uvedl místopředseda Družstva fanoušků Bohemians David Vodehnal.

K této pomoci se přidá také Nadační fond Bohemians, který darovanou částku před odesláním zaokrouhlí na rovných 20 tisíc korun. Materiální pomoc v hodnotě blížící se dalším 10 tisícům Kč, o kterou zástupci TJ SK Jevíčko požádali, poskytne tomuto oddílu klokaní generální partner Barvy a laky Hostivař.

Fotbalovému klubu z Jevíčka držíme palce, aby následky povodní i s naším přispěním úspěšně překonal s co nejmenšími následky.

15:30 | A Tým

logo

SK Sigma Olomouc

logo

Bohemians Praha 1905

10:15 | B Tým

logo

Bohemians Praha 1905 B

logo

FC Písek