Úvodní foto

05.10.2024

Preview

Autor:

Jan Strýhal

Na závěr víkendu hraje Bohemka v Olomouci

Svěřenci trenéra Jaroslava Veselého se na Andrově stadionu představí proti Sigmě Olomouc od 15:30.

Nedělní odpoledne nabídne na území Moravy souboj olomoucké Sigmy s Bohemians. Oba týmy v tabulce dělí osmibodová mezera. Olomouci patří momentálně páté místo tabulky a Klokani jsou na dvanácté příčce. Hanáci si v minulém kole zapsali velký úspěch, neboť všechny tři body si odvezli z pražské Letné, kde je doma Sparta. Svěřenci trenéra Tomáše Janotky se stali od května loňského roku prvním týmem, kdo zvládl Letenské na jejich domácím stadionu porazit.

Utkání 11. kola Chance ligy má svůj výkop naplánovaný na nedělních 15:30. Jako hlavní sudí ho bude mít na povel Petr Hocek. V této roli ho čeká páté letošní utkání, v němž mu na čarách budou asistovat Lukáš Matoušek s Davidem Žurovcem. Přímý přenos z Androva stadionu nabídne stanice O2 TV Fotbal v multidimenzi, a to vedle hlavního odpoledního zápasu, v němž Mladá Boleslav doma přivítá Baník Ostrava.

ZÁPASOVÉ ZAJÍMAVOSTI
  • Na olomoucké Hané si svůj 100. start za Bohemians může připsat obránce Jan Vondra.
  • V dresu Sigmy vyhlíží duel i Jan Vodháněl, bývalý hráč Bohemians. Sedmadvacetiletý záložník právě v týdnu před zápasem s Bohemians oznámil spolu se svou přítelkyní očekávání nového potomka.
  • Před víkendem byl útočník Jan Kliment nominován do reprezentačního A týmu. V neděli nastoupí proti Jaroslavu Veselému, s nímž se srazu České reprezentace také potká.

  • INFORMACE PRO FANOUŠKY

    Fanoušci budou pro cestu na Hanou využít vlakového spojení přímo z Vršovic. V 10:52 odjede z nádraží nedaleko od Ďolíčku spoj R889 Slovácký expres, který je doplněn o vagóny přímo pro fanoušky Bohemians. Ty budou navíc rozděleny. Pokud chcete tedy zvolit klidnější cestu, můžete využít nabídky rodinného vozu. Jestliže se chystáte na cestu vlastním automobilem, využijte parkování u koleje E. Rošického, jež je dostupné z ulice Na Střelnici. Další možností je parkoviště naproti plaveckému bazénu v ulici Kašparova.

    Vstupenka do sektoru pro fanoušky Klokanů je v předprodeji ke koupi za 150 Kč, v den utkání se cena zvýší na 200 Kč. Studenti a děti od 6 do 15 let mají nárok na poloviční slevu. Nejmenší ratolesti, s věkem do 6 let, vstupné neplatí, přičemž nemají nárok na vlastní sedačku.

    Pro příznivce Bohemians je určený sektor O na Tribuně Karla Brücknera, do něhož se vstupuje přes vchod č. 9. Otevření hlediště v den zápasu je hodinu před začátkem utkání. Kvůli vlastní bezpečnosti se vyhýbejte vstupu č. 10 u sektorů S, T a U, které jsou určeny domácím fanouškům.

    Na stadion je zakázáno vnášet předměty, kterými by mohla být ohrožena bezpečnost osob a zázemí na stadionu nebo samotný průběh utkání. Upozorňujeme na zákaz vnášení pyrotechniky, alkoholických nápojů a nápojů ve skleněných a plastových lahvích, tyčí, sprejů a parfémů. Do sektoru nemusí být vpuštěni zjevně podnapilí fanoušci, kteří neprojdou namátkovou kontrolou na alkohol. Fanoušci a příznivci hostujícího týmu jsou povinni zdržovat se pouze v sektoru určeném majitelem Areny pro příznivce hostujícího týmu a jsou povinni respektovat organizační pokyny pořadatelské nebo bezpečnostní služby, případně příslušníků Policie ČR nebo Městské Policie. Vlajky je možné věšet v sektoru pouze na místech, kde vlajky nebudou překrývat reklamní bannery.

    15:30 | A Tým

    logo

    SK Sigma Olomouc

    logo

    Bohemians Praha 1905

    10:15 | B Tým

    logo

    Bohemians Praha 1905 B

    logo

    FC Písek