Úvodní foto

08.10.2024

Novinka

Autor:

Petr Koukal

Klokani v reprezentacích

Čtyři Klokani odjeli z Olomouce rovnou na reprezentační srazy. Kromě trenéra Veselého se jedná ještě o hráčskou trojici Frühwald, Kadlec a Ristovski.

Jaroslav Veselý - ČESKO

Hlavní trenér Bohemians si během reprezentační přestávky bude plnit povinnosti asistenta trenéra Ivana Haška u seniorské repre. Český výběr čekají dvě utkání v rámci Ligy národů UEFA - Ligy B. V pátek 11. října se představí v Praze na Letné proti Albánii. Poté bude následovat přesun do polské Wroclawi, kde v pondělí 14. října nastoupí proti Ukrajině.

Milan Ristovski - SEVERNÍ MAKEDONIE

Do reprezentačního A týmu své země byl opět povolán útočník Milan Ristovski. Se Severní Makedonií ho čekají dvě venkovní utkání. Také se bude jednat o soutěžní zápasy Ligy národů UEFA, ovšem v Lize C, kde Severní Makedonie vede tabulku skupiny 4. První zápas odehrají ve čtvrtek 10. října v lotyšské Rize proti domácímu výběru. K dalšímu utkání pocestují do Arménie, konkrétně do Jerevanu. Zde budou hrát v neděli 13. října.

Adam Kadlec - ČESKO U21

Do výběru Lvíčat byl na poslední chvíli z náhradníků donominován vysoký obránce Bohemians. Informaci obdržel při nedělním návratu týmu z Olomouce, v pondělí dopoledne už se hlásil na srazu v sídle FAČR. Juniorská repre má před sebou dva kvalifikační duely EURO 2025, které bude hostit Slovensko. Svěřenci trenéra Suchopárka aktuálně figurují po šesti odehraných kláních na čtvrté příčce z pěti ve skupině I. Na první Dánsko i druhý Wales ztrácejí shodně 6 bodů. Oba jmenovaní soupeři mají ovšem odehráno o jedno utkání více. Právě ve Walesu čeká na českou jednadvacítku první soupeř, a to v pátek 11. října. V úterý 15. října pak přicestuje do Česka stejně starý výběr Litvy. Utkání se odehraje v Malšovické aréně v Hradci Králové.

Tomáš Frühwald - SLOVENSKO U21

Nový brankář Klokanů obdržel opět pozvánku do slovenské reprezentace do jednadvaceti let. Ta z důvodu pořadatelství evropského šampionátu nehraje kvalifikační cyklus, ale čekají ji dva domácí přípravné duely. V pátek 11. října v Nitře proti Řecku U21 a v úterý 15. října proti Walesu U21 v Dunajské Stredě. Při zranění brankářské jedničky slovenské reprezentace Martina Dúbravky zároveň figuruje Tomáš Frühwald i mezi náhradníky reprezentačního áčka našich východních sousedů.

Všem Klokanům přejeme v jejich reprezentačních týmech hodně úspěchů a návrat do Ďolíčku bez újmy na zdraví.