Úvodní foto

18.10.2024

Ohlasy

Autor:

Jan Strýhal

Liška: Rozhodly naše neproměněné šance

Ve čtvrtečním klání útočník Tomáš Liška posunul Klokany již do dvoubrankového vedení, přesto mu po utkání do smíchu vůbec nebylo. Klokani svůj náskok ztratili, neproměnili po přestávce své šance a v úplném závěru inkasovali rozhodující gól.

Jak hodnotíš zápas?

Bohužel budu mluvit negativně, protože se nám nepodařilo bodovat. Po té nedělní porážce s Duklou jsme se chtěli vrátit zpátky na vítěznou vlnu. Do utkání jsme vstoupili dobře, ale nedokázali udržet naše vedení. To nás štve, protože jsme měli utkání dobře rozehrané.

Zvyšoval jsi svým gólem na 2:0, popiš svou akci. Šel jsi do té situace odvážně…

V posledních týdnech se cítím v dobré herní formě, a tak jsem se rozhodl vzít zodpovědnost na sebe. Dostal jsem přihrávku od Vojty Nováka a byl proti přesile obránců soupeře. Dal jsem si dotyk směrem k brance a zvládl se obráncům před sebou vyhnout. Pak už jsem byl ve výhodné pozici, takže jsem jen uklidil balon na zadní tyč.

Ztratili jsme dvougólové vedení. Čím si to vysvětluješ?

Nedokážu asi přesně říct, jaký je ten pravý důvod obratu Dynama. Náš soupeř měl samozřejmě svou kvalitu a stálo při něm asi i trochu štěstí.

Po přestávce ses dostal ještě do další šance. Jak se to seběhlo a co chybělo, abys skóroval?

Myslím, že tomu předcházela příležitost Vojty Nováka, který byl za domácí obranou a dělal kličku brankáři. Ten mu balon vypíchl, ovšem následně se míč přihrávkou dostal ke mně. Snažil jsem se zakončit co nejrychleji levou nohou, jenže bohužel mi střelu vykopl před brankou některý z hráčů Českých Budějovic. Měl jsem asi zachovat větší klid a být se zakončením přesnější.

Kdy se utkání lámalo?

Z mého pohledu se ukázaly jako rozhodující naše neproměněné šance. Vedli jsme 2:1 a měli několik možností vedení zvýšit, čímž bychom asi zlomili odpor soupeře, pro kterého by bylo složité takové manko dotahovat. My jsme tu pojišťující branku však nevstřelili, což byla šance pro domácí vyrovnat. Ti ji využili v podstatě jen chvilku po naší neproměněné šanci. Nakonec Dynamo ještě vstřelilo z velice sporné situace vítěznou na branku na 3:2.