Úvodní foto

21.10.2024

Ohlasy

Autor:

Jan Strýhal

Drchal: Po průběhu bod bereme

Útočník Václav Drchal nastoupil v základní jedenáctce místo vykartovaného Matouška. V první půli připravil šanci Pleštilovi, po pauze nebezpečně střílel a připsal si asistenci. Forvard Klokanů hodnotil průběh utkání, výkon Klokanů a litoval úvodní inkasované branky.

Jsme s bodem spokojeni?

Vzhledem k tomu, že jsme v zápase museli dvakrát dotahovat manko, tak ten bod zkrátka brát musíme. Jinak je ale škoda, že jsme ze zápasu nevytěžili tři body, poněvadž jsme hráli doma. Myslím si, že po herní stránce to od nás nebylo vůbec špatné. Mrzí mě, že jsme nešli do vedení my. První branka soupeře padla v podstatě z ojedinělé akce. To nás mrzelo, zvlášť v případě, když ten gól padl chvilku před poločasovou přestávkou.

Otřásla námi první inkasovaná branka? Soupeř do té doby příliš nehrozil...

Měli jsme utkání pod kontrolou. Jak jsem zmiňoval, je hrozná škoda dostat takový blbý gól. V podstatě šlo o první střelu soupeře.

Do druhé půle jsme vkročili s několika změnami. Došlo i k úpravě herního plánu s typologií střídajících hráčů?

Úplně bych neřekl, že jsme něco měnili. Cíl byl jasný, potřebovali jsme vstřelit branku. Povedlo se to, ale pak jsme zase dostali. Naštěstí jsme dokázali ještě v nastavení srovnat. Musíme to takhle brát.

Asistoval jsi na vyrovnávací gól Zemana. Věděl jsi o něm dopředu?

Viděl jsem, že Zéma do toho prostoru běží. Byl jsem u míče ale brzo, takže jsem čekal, až se dostane před hráče a přihrál jsem mu.

V Olomouci jsi gól vstřelil, teď máš asistenci a připravil jsi také šanci Dominiku Pleštilovi. Cítíš se lépe?

Cítím se v posledních zápasech opravdu dobře. Body pochopitelně potřebuji. Ještě jsem si v nastavení chtěl vzít tu penaltu, což se nepovedlo (smích). Yussi (Yusuf Helal - pozn. red.) moc žádnou debatu nepřipustil. Proměnil i poslední penaltu, takže si ji vzal.