Třiatřicet fotbalistů ve vršovickém Ďolíčku denně dře, aby si vybojovali místo v Bohemce. Nikdo to nemá jisté. Tento týden týrají své tělo jen za stravu, peníze uvidí jen ti, kteří uspějí. Trenér Zbyněk Busta se stará o herní část kempu, ale vedení klubu myslelo i na "doprovodné akce". Mezi dvěma tréninky mají hráči možnost se najíst v prostorech, které během sezóny slouží V.I.P. hostům. Soňa a Kateřina, dvě obětavé pracovnice sekretariátu ředitele Jiřího Steinbrocha, každý den připravují přes třicet porcí jídel.
Samotní hráči si starostlivost vedení pochvalují. Po dopolední modelovém zápase se vždy osprchují a zamíří do "vipky". Ze šatny to mají na oběd sotva dvacet metrů. "Nechtěli jsme, aby třicet fotbalistů někde běhalo po Vršovicích a shánělo jídlo. Takto je to pro ně pohodlnější a díky obětavosti našich dam vše perfektně klape," lebedí si Steinbroch. Bohemka je teď opravdovým rodinným klubem a celá rodina obědvá u jednoho stolu ve společnosti pohárů a trofejí ze slavné minulosti klubu. "Nakoupili jsme zásoby masa a těstovin a máme připravený jídelníček na celý týden. Jen ve čtvrtek nebudeme vařit, protože odpoledne není trénink," vyprávějí Soňa s Kateřinou. Prostory na Bohemce nebyly takovým jídelním nárokům přizpůsobeny. "Vařič jsme si dovezli z chaty a nádobí jsme různě poskládali dohromady. Důležité je, aby chutnalo. Zatím si nikdo nestěžoval," doplňují dobrovolné kuchařky. Kromě administrativních věcí mají pracovnice sekretariátu na starost i stravování závodních rozměrů. "Když se Bohemka rozjíždí, je zapotřebí, aby všichni dělali všechno," jsou dámy smířené s osudem. V jídelníčku dominují těstoviny, k dispozici jsou i lehké saláty. Na Bohemce je o hráče výborně postaráno. Přejeme všem dobrou chuť!
JÍDELNÍČEK FOTBALISTŮ BOHEMIANS
Pondělí - špagety s tuňákem
Úterý - rizoto
Středa - kuře a brambor
Pátek - kuřecí nudličky na kari