Úvodní foto

29.08.2023

Ostatní

Do Bohemians přestupuje Vojtěch Smrž

Univerzální záložník přichází do Ďolíčku z Hradce Králové.

S blížícím se koncem přestupního období dochází k dalšímu příchodu do kádru Bohemians. Ke Klokanům se dnes připojil záložník Vojtěch Smrž, který do Ďolíčku přestupuje z Hradce Králové. V dresu posledního soupeře Bohemky odehrál v loňské sezoně 29 zápasů a připsal si dvě branky a čtyři gólové přihrávky.

Vojtěch Smrž fotbalově vyrostl a druhé straně republiky, kde se přes menší týmy na území Moravy a Slezska dostal v dorosteneckých letech až do Karviné. Dorostem prošel až do prvoligového A týmu, v jehož dresu si připsal 20. listopadu 2016 první ligový start na Letné proti Spartě (0:3). Výrazně většího vytížení se dočkal v ročníku 2018/2019, kdy už z něj byla stálice základní jedenáctky Karviné. S ní zvládl tuhé bitvy o holý ligový život, ale pokaždé uspěl. V červnu 2021 odešel na hostování do Mladé Boleslavi. U Středočechů strávil kompletní sezonu 2021/2022 a i nadále pokračoval na mladoboleslavském stadionu, akorát v jiném dresu. Na startu minulé sezony přestoupil do Hradce Králové, který hrál svá domácí utkání právě ve zdejší Lokotrans aréně. V jarní části minulé sezony získal Smrž ligové ocenění Přihraj:Král asistencí, a tak v posledním měsíci základní části nastupoval se zlatým číslem na zádech

"Vojta je univerzál do záložní řady, může nastoupit na různých pozicích. Navíc je schopný zaskočit i na stoperu, což je jeho největší deviza. Vloni patřil k pilířům dobré hradecké hry během celé sezony. Jsem moc rád, že vedení přestup dotáhlo, protože jednání nebyla jednoduchá,"
řekl ke své nové posile hlavní kouč Bohemians Jaroslav Veselý.

V Ďolíčku podepsal Smrž dlouhodobou smlouvu, nastupovat bude v dresu s číslem 42. Vítej, ať se Ti daří!

#BOHEMKADOTOHO