03.07.2021

Ostatní

Pět vstřelených gólů zajistilo dvě vítězství

Klokani zvítězili v dvojzápase s Teplicemi.

Od začátku nastoupil do prvního utkání také Kovařík. První zakončení měl na svědomí teplický Hyčka, ale branku Klokanů vysoko přestřelil.

Radovali se ale Bohemians. Gólman Němeček vyběhl mimo šestnáctku a minul míč, který sebral Koubek a střelou do prázdné branky poslal svůj tým do vedení. O necelých deset minut později si Vackův centr našel Hronek a hlavičkou na zadní tyč zvýšil náskok.

Korigovat skóre mohl Mareš, ale Valeš tváří v tvář skvělým zákrokem šanci domácího útočníka zneškodnil. Třetím střelcem Klokanů mohl být Vacek, ale ve své příležitosti zakončoval na dlouhou nohu a branku netrefil.

[[<0]]Druhý poločas byl na šance o něco skoupější, přesto mohli Klokani zvýšit náskok. Střídající Novák hledal přihrávkou před brankou Necida, ovšem zasáhnout stihl vracející se obránce, jenž míč odkopl do bezpečí.

Sám Novák byl v závěru blízko třetí brance. Balon mu přiťukl Kovařík a obstřel mladého záložníka zneškodnil Němeček.

V prvním utkání si tak Klokani připsali vítězství a čisté konto k tomu.

Hned na startu druhého zápasu se opakoval příběh toho prvního. V úvodu přišla chyba teplického brankáře a tentokrát to byl Chramosta, kdo zařídil rychlé vedení Bohemky.

S rychlou odpovědí ale přispěchal Kronus, jenž střelou na bližší tyč srovnal stav duelu. První půle nabídla i několik dalších zajímavých situací, ale branka nakonec nepadla.

[[>1]]Po změně stran se radoval Puškáč, který se vyšplhal v šestnáctce nejvýše a hlavou skóroval. Hlavní sudí mu radost překazil, neboť odpískal útočný faul. To ale nemuselo forvarda Klokanů mrzet dlouho. Chvilku poté si totiž našel odražený míč po souboji Marečka s Chramostou a nádherným obloučkem přes gólmana Čtvrtečku vrátil vedení na stranu Bohemky.

Z lavičky nastoupil do duelu také Matěj Koubek. Pár minut po příchodu na hřiště si převzal míč v šestnáctce, pohrál si s obráncem a jako zkušený bombér s přehledem balon uklidil na zadní tyč.

Zelenobílí si hlídali dvoubrankový náskok a vývoj duelu kontrolovali. Velmi dobrým výkonem se prezentoval Lehovec, jenž několikrát pronikl po levé straně. K dalšímu vstřelenému gólu ale aktivita mladého obránce nevedla. Naopak v samém závěru ještě stav utkání korigoval hlavou Ledecký.

Žádné další drama už Klokani nedopustili a i ve druhém sobotním zápase nad Teplicemi zvítězili.