11.07.2024

Report

Klokani deklasovali v přípravě Austrii Vídeň

Ve středu dopoledne ve vídeňské výhni viděli fanoušci celkem 10 gólů. Díky střelecké produktivitě ve druhé půli vyhráli Zelenobílí nad domácí Austrií vysoko 7:3, hattrickem se blýskl Yusuf.

Utkání začalo a hned v první minutě využil Drchal špatného zpracování domácího stopera, sebral mu míč a šel sám na bránu. Radonjić zatáhl za záchrannou brzdu v podobě Drchalova dresu a útočníka Klokanů fauloval kousek před vápnem. Jasnou červenou kartu rozhodčí vzhledem k povaze utkání a odehranému času přebarvil na žlutou. Přímák rozehrál Yusuf, který zaskočil brankáře Austrie střelou po zemi pod zdí doprostřed brány a poslal Bohemku do vedení. V deváté minutě si navedl míč na střelu Smrž, ale tentokrát byl gólman pozorný. První šance domácích přišla ve dvanácté minutě, ale skončila mimo bránu. O chvíli později vytáhl fantastický zákrok Reichl, který se pověsil do vzduchu a tygřím skokem připravil Austrii o gól. Za další dvě minuty už vyrovnávací gól přišel. Za ruku ve vápně nařídil rozhodčí penaltu a Fitz ji proměnil, i když Reichl byl blízko k její likvidaci. Dvacátá první minuta přinesla domácím vedení, prosadil se z blízka Fischer. Bohemka brzy vyrovnala. Po pravé straně zavezl míč Drchal, předložil Smržovi, který trefil levou tyč. Míč se odrazil na nohu Yusufa, ten ho zpracoval a poslal neomylně do pravé šibenice - 2:2.

Vídeňští fotbalisté ale opět strhli brzy vedení na svou stranu. Z pravého křídla přišel centr před branku Bohemians, nejvýše se do vzduchu dostal Malone a hlavou skóroval. Deset minut před poločasovou přestávkou vyrovnal Ristovski, který se prosadil razantní střelou kousek za vápnem. Tento gól ukončil divokou přestřelku první půle a skóre po pětačtyřiceti minutách tak bylo vyrovnané 3:3. Do druhé půle udělal trenér Veselý čtyři změny. Reichla v bráně nahradil Valeš a v utkání skončili také Ristovski, Kovařík a Adam Kadlec. Jejich místa připadla Hrubému, Matouškovi a Dostálovi.

Chvilku po začátku druhé půle vyslal Čermák do úniku po levé straně Matouška. Ten servíroval před bránu, Drchala vychytal gólman, ale míč se opět odrazil před Yusufa, který završil hattrick a poslal Bohemku podruhé v utkání do vedení. Pro Valeše ovšem účinkování v zápase trvalo jen něco kolem 12 minut. Brankář Klokanů si pravděpodobně obnovil svalové zranění, kvůli kterému vynechal velkou část loňské sezony. Mezi tři tyče se tedy po krátkém odpočinku vrátil Reichl. Po hodině hry předvedli Klokani nádhernou kombinaci po levé lajně, na jejímž konci se Yusuf tentokrát přeměnil do role asistenta a křížem přes celé vápno našel nabíhajícího Dostála. Pro zkušeného hráče bylo zakončení do odkryté brány jen formalitou - 5:3 pro Bohemians.

Poločas z říše snů pokračoval i za další tři minuty. V utkání velmi aktivní Matoušek dostal přihrávku za obranu, využil své rychlosti a ve finální fázi hezky přehodil vybíhajícího brankáře. Zelenobílí rázem vedli už o tři góly. I tak to nebylo vše. Matoušek měl velký podíl i na další brance. Opět z levé strany přihrával nebezpečně do vápna a ke smůle Austrie si Wojnar míč srazil za vlastního gólmana. Dvě velké šance domácích pak zlikvidovali blokem Matěj Kadlec a zákrokem na brankové čáře Reichl. V samém závěru měl velkou šanci Zeman, ale ztroskotal na gólmanovi. Následnou dorážku Nováka dokázala obrana ve fialových dresech také dostat mimo tři tyče. Poslední přípravný zápas na soustředění tak v úmorném vedru ovládli Klokani, kteří deklasovali slavnou Austrii Vídeň 7:3.

Poslední přípravný zápas před Chance Ligou čeká Bohemians v neděli v Ďolíčku, kam přijede Trenčín. Utkání se hraje od 16 hodin, ovšem už ve 13 hodin začíná Ďolíček Fest: Grand Opening. Všichni jste srdečně zváni, těšíme se na vás.

Sestřih