14.07.2024

Report

Bohemka se na ligu naladila výhrou

Bohemka na závěr letní přípravy doma přivítala Trenčín. Diváci viděli v Ďolíčku celkem čtyři branky, když v první půli otevřela skóre vlastní trefa Ben Sallama a v závěru první půle zvýšil hrubý. Po pauze se na branky čekalo, ale na samotném konci se o ně postarali Zeman s Ristovskim.

Do závěrečného přípravného utkání nastoupili Bohemians v nových dresech, které byly představeny krátce před zahajovacím výkopem. Po šesti minutách hry předvedl Matoušek průnik z levé strany na hranici pokutového území, odkud se i rozhodl vypálit, jenže velmi nepřesně. Do vedení šla po patnácti minutách hry už Bohemka. Pod hlavní tribunou s míčem pláchl Drchal a servíroval ho pod sebe spoluhráčům. Nakonec se k němu nedostal nikdo v zelenobílém dresu, nýbrž hostující středopolař Ben Sallam. Na dráhu letu balonu nedokázal lépe zareagovat a poslal ho přímo za záda vlastního brankáře.

Klokani se hnali za další trefou. Júsuf dokázal uprostřed hřiště dobře podržet balon, aby ho přiťukl Čermákovi. Letní posila Bohemians vynikající přihrávkou vysunul na zteč Matouška. Rychlík ve službách Vršovických zkoušel pálit levačkou, prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil. Naopak z vyrovnávací trefy se radovali hosté, a to díky přesně trefě Kmeťe. Ta ale neplatila pro ofsajdové postavení Emmanuela, jenž autorovi střely nahrával. V závěru prvního dějství skórovali Klokani podruhé. Zpětnou přihrávku Bondarenka vystihl Yusuf. Bahrajnský hroťák chytrou patičkou nabil Hrubému. Nabídnutou příležitost zkušený záložník nemohl odmítnout a trefou do odkryté branky navýšil náskok Bohemians. V nastaveném čase ještě zahrávali domácí standardní situaci. Čermákův centr se pokoušel do sítě usměrnit Vondra, ovšem orazítkoval pravou tyč a navíc se nacházel v ofsajdovém postavení. V prvním dějství tedy více než dva góly nepadly.

Do druhé půle oba celky pozměnily svou jedenáctku. Hned na jeho začátku se před brankáře protlačil Drchal. Ozdobit nedělní odpoledne se pokoušel efektním dloubáčkem, jenže realizace úmysl mu překazil gólman Trenčína, který vytěsnil střelu na rohový kop. Krátce po hodině hry mohl snížit Sunday, ale hlavou neumístil míč mezi tři tyče. Mladé duo Klokanů nabídlo divákům příležitost. Po pravé straně pláchl Adam Kadlec až do pokutového území. V něm ještě pod sebe nahrál levonohému Novákovi. Čerstvý hráč svůj nástup na hřiště rychlou brankou neokořenil, neboť ránu srazil obránce na rohový kop. Dvacet minut před koncem pozornost brankáře Reichla vyzkoušel Derlek ránou z dvaceti metrů, na strážce branky Klokanů si ale nepřišel.

V závěru utkání ještě přidali Zelenobílí další branky. Zeman předal míč Novákovi, jenž mu ho nezištně před prázdnou branku vrátil. Křídelník Bohemky bez potíží poslal balon do prázdné branky a na regulérnosti gólu nic nezměnilo ani následné posuzování videozáznamu. Téměř vzápětí přišla další branka. Parádní centr do pokutového území poslal Jánoš od rohového praporku. Ve vzduchu si správný prostor našel Ristovski, jehož hlavička znamenala čtvrtý gól v síti slovenského týmu.