27.10.2024

Report

Výhru v Teplicích vystřelil dvougólový Matoušek

Bohemka zvládla utkání v Teplicích s bravurou. Dvoubrankové vedení zařídila v první půli spolupráce Drchala s Matouškem. Na výhře Bohemky nic nezměnil ani korigující gól Jukla.

Pro duel v Teplicích neměl trenérský štáb Klokanů k dispozici trio hráčů oproti minulému duelu s Mladou Boleslaví. Zdravotní trable nepustily do hry Hybše, Pleštila a Yusufa. Od začátku vyběhli na hrací plochu Čermák, Kovařík i Matoušek, který v minulém kole chyběl pro kvůli žlutým kartám. Už ve druhé minutě se mohlo měnit skóre. Mladík Švanda prostrčil balon Horskému, který si ho převzal na levou nohu. Host ze Slavie pálil do protipohybu gólmana Frühwalda, díky jehož skvělému reflexu nohou neskončil míč v síti. Síť se rozvlnila na druhé straně. Obránce Havel nezvládl zkrotit balon, jehož se zmocnil Drchal. Útočník Bohemians ihned průnikovou přihrávkou vysunul nabíhajícho Matouška. Navrátilec po karetním trestu si míč zpracoval do pohybu, aby následně střelou k levé tyči překonal gólmana Ludhu.

Po přibližně deseti minutách musel hrací plochu opustit zraněný Smrž, jehož místo zaujal veterán Jindřišek. Příležitost Teplic ke srovnání skóre se udála ve dvaadvacáté minutě. Mareček od kotle fanoušků Bohemians centrem našel Čerepkaie, jehož hlavičku fantasticky ukryl Frühwald.

Po půlhodině hry si příležitost vytvořili opět domácí. Na své levé straně dostal prostor Harušťák. Člen reprezentačního týmu do 21 let našel přízemním centrem Horského, jehož střela naštěstí rozvlnila pouze boční síť. Před odchodem do kabin přidala Bohemka druhý gól. Podél střídaček vybídl Kadlec k náběhu Drchala. Útočník Bohemky si stihl balon převzít ještě před Micevičem a namířil si to do pokutového území. Počkal si na náběh Matouška, kterému nahrál před prázdnou branku, což autor vedoucí branky neodmítl a navýšil vedení Bohemians.

Druhá půle začala centrem Matouška ze standardní situace. Do míče se hlavou položil Ristovski, přesnou mušku však neměl. Snížení se Teplice dočkaly. Trubač dostal balon za šestnáctku a jal se pálit. Střela se na úrovni penalty odrazila od Vachouška přímo k Juklovi, který nezaváhal, když se vyhnul Vondrovi a střelou k pravé tyči dostal domácí do hry o výsledek.

Hosté z Prahy se pokoušeli uklidnit závěr pojišťující trefou. Střídající Zeman vběhl do pokutového území a hledal pod sebou Drchala, Autor dvou asistencí mohl svůj výkon povýšit ještě o vstřelenou branku, bohužel na balon o kousek nedosáhl. V nastaveném čase ještě pálil teplický Vachoušek, ovšem ani tato střela nenadělala Frühwaldovi žádné potíže.

Na severu Čech dokázali Klokani svůj těsný náskok uhájit až do závěrečného hvizdu a odvezli si ze Stínadel všechny tři body. Díky tomu se Bohemka v tabulce posunula vzhůru na osmou příčku.

Ohlasy

Zdenko Frťala

FK Teplice

V úvodu zápasu jsme udělali brutální chybu, a pomohli tak soupeři k vedoucímu gólu. Vytvořili jsme si pak řadu příležitostí, které sice nebyly stoprocentní, ale zakončení i tak mělo být lepší, dnes bylo spíš hrozné. Už jsem si myslel, že tento stav nás opustil, ale dnes jsme si to zase připomenuli. Ale nesouvisí to s absencí Gninga, není to jen o něm, je to o celém týmu a dalších hráčích. Musím ale kluky pochválit, že i za stavu 0:2 měli velkou snahu s tím něco udělat. Pomohla nám tři střídání v poločase, chtěli jsme něco změnit v systému hry, ale gól se nám stejně nepodařilo vstřelit. Moc nás to mrzí, dnes byla Bohemka porazitelná.

Jaroslav Veselý

Bohemians Praha 1905

Jsem moc rád, že jsme tento duel zvládli, mluvil jsem s hráči o tom celý týden a zdůrazňoval jsem, že je to pro nás společně s utkáním proti Pardubicím jedno z klíčových období podzimu. Dobře jsme do toho odstartovali. Dnes to byla ohromná válka. Musím složit domácím obrovský kredit, bojovali, dřeli, až mně jich bylo skoro líto, protože prohrávají zápasy, které si prohrát nezaslouží a sype se to na ně. My jsme si to ubojovali. Musím ocenit své hráče za aktivitu. Moc si bodů vážíme, jsou dílem celého týmu.