24.09.2024

Report

Béčko doma prohrálo s Petřínem Plzeň

Přestávka bez mistrovského zápasu skončila o víkendu duelem s Petřínem Plzeň. Duel hraný na umělé trávě bohužel vyšel lépe soupeři ze západu Čech, který si odvezl tři body.

Mladý výběr trenéra Dalibora Slezáka se od úvodních minut tlačil na útočnou polovinu, avšak přes urputně bránící defenzivu soupeře se dostával těžko. Využít mohli Bohemians jejího chvilkového zaváhání, když se k míči dostal Meskhi, ale rozhodl se zakončovat sám. Střelecký pokus zpoza šestnáctky lapil brankář Suchý. Záhy vedl akci po pravé straně Pomahač. Namířil si to do pokutového území, kde ještě nahrál Mikudovi. Vlasatému záložníkovi Bohemians vypíchl balon obránce Nový, ale zmocnil se ho Braný. Levonohý obránce vypálil vstříc brance přízemní ránu, jíž dokázal brankář Plzně zlikvidovat.

Aktivitu Klokanů demonstroval také Liška. Forvard Bohemky se přihnal do šestnáctky k přihrávce z levé strany, bohužel ránu zvládl srazit na roh obětavým zákrokem zadák Maxa. Vytáhlý hroťák se dostal i do dalšího zakončení. Na pravé straně podpořil ofenzivu Matěj Kadlec, jehož parádní centr doletěl právě k zmiňovanému Liškovi, jehož hlavička však o centimetry minula levou tyč branky hostujícího týmu.

Až po půlhodině hry se také Petřín Plzeň také podíval na útočnou polovinu a hned z toho byla branka. Na levé straně měl míč v držení Krůta, jenž ho předal Tremlovi. Od něj putoval do pokutového území prudký centr, který si na přední tyči našel Vohrna, jehož přesná hlavička rozvlnila síť u pravé tyče Kerbachovy branky. Srovnáno mohlo přijít téměř okamžitě. Na pravé straně opět s míčem manévroval Pomahač a centroval ostře do šestnáctky. Jeho nabídka propadla až na zadní tyč k Branému, avšak mladý obránce pálil v jasné pozici těsně nad branku.

Po poločasové pauze nešťastná chyba Klokanů nabídla hostům zvýšení. Braného obral o balon Demeter a dokázal ho prostrčit Krůtovi. Bývalý hráč plzeňské Viktorie byl sám před Kerbachem, pustil si míč podél něj a zavěsil do prázdné branky. Klokani ale neskládali zbraně. Farkaš centroval před branku ze standardní situace, míč ovšem žádný z hráčů nedokázal tečovat. Situace se Zelenobílým ještě zkomplikovala, když uháněl Provod na branku, až upadl před šestnáctkou po střetu s gólmanem Kerbachem. Hlavní rozhodčí nařídil přímý kop a brankáře Klokanů vyloučil. I v oslabení se pokoušeli Bohemians závěr zdramatizovat, ale Kovala v šanci skvěle vychytal brankář, a tak Bohemka doma prohrála.

Sestřih