13.10.2024

Report

Béčko prohrálo s rezervou Dukly

Souboj s Duklou rozhodly v neprospěch Klokanů góly v úvodech poločasů.

Do derby vstoupila lépe domácí Dukla. Před branku Bohemians přiletěl centr z levé strany. Po odrazu se k míči na malém vápně dostal Špatenka, který zblízka prostřelil Kerbacha. V podání Bohemky využil volného prostoru Jindřišek. Zkušený záložník vypálil z dvaceti metrů, ale přízemní ránou minul levou tyč branky Dukly. Domácí se připomněli zakončením Mikeše, s jehož střeleckým pokusem si poradil Kerbach. V ofenzivě hrozili ale také Klokani. Centr Nováka od rohového praporku po dvaceti minutách vypadl před Farkaše. Kapitán Bohemians však nedokázal procpat míč do sítě. Do práce musel znovu brankář Vršovických. Dobré zpracování těžkého míče ukázal Matoušek, načež ihned pálil. Strážce svatyně reflexivním zákrokem zvládl střelu vyrazit. V závěru prvního dějství zaútočil Kratochvíl, avšak nástřel pravonohého obránce proletěl kolem levé tyče do zámezí. Když ani z následných závarů Bohemka gól nevytěžila, skončila první půle jejich těsným mankem.

Na startu druhé půle Dukla své vedeni zvýšila. Míč dostal proti noze Mikeš a jeho střela nakonec skončila v síti. I přes sporné postavení hráče Dukly před brankářem Kerbachem byl gól uznán. Vzápětí byl Novák blízko k tomu, aby vrátil Klokany do hry o výsledek. Bartek na levé straně prostrčil míč Meskhimu, který přihrávkou do pokutového území oslovil právě levonohého Nováka. Záložník Bohemky střelou z prvního doteku však orazítkoval pouze břevno. Neproměněnou příležitost záhy trestala Dukla. Kapitán Bačinský dostal do pokutového území přihrávku z levé strany, aby přesnou trefou za pravou tyč vsítil třetí branku Dukly. Definitivní tečku za utkáním udělali domácí. Centr před branku si našel zadák Holiš, jehož hlavička rozvlnila počtvrté síť v brance Bohemians.

Ohlasy

Darek Farkaš

Bohemians Praha 1905 B

Zápas samozřejmě hodnotíme jedině negativně. Věřili jsme, že uhrajeme mnohem lepší výsledek, než ten, jakým utkání nakonec skončilo. Musíme se sebrat, dát dokupy a připravit se na další zápas. V něm se budeme chtít rozhodně zlepšit.