Úvodní foto

21.06.2024

Novinka

Klokani zahájili přípravu

A tým Bohemians v pátek dopoledne zahájil přípravu na ligovou sezonu 2024/2025. Do tréninkového centra v Uhříněvsi se začali hráči sjíždět už před devátou hodinou. V kabině se objevily i nové tváře.

Na včerejší testy na FTVS UK dnes navazuje tréninkový program první zastávkou na hřišti. Trenérský štáb i s novým asistentem Stanislavem Hejkalem vyběhl společně s hráči na trávu po desáté hodině dopolední. Předtím měl Klokany v péči kondiční trenér Rudolf Rondzik. V kabině v Uhříněvsi už se objevili také nováčci, i když někteří se sem spíše po čase vrátili. Na úvodním tréninku chyběl trenér Jaroslav Veselý, který si plní své povinnosti u národního týmu na UEFA EURO 2024 v Německu a připojí se k týmu později. Zpráva o konci Josefa Jindřiška v Bohemians, které se fanoušci bojí, letos zůstává opět v šuplíku. Kapitán Klokanů a rekordman ligy dnes podepsal novou smlouvu na sezonu 2024/2025. Více přineseme v samostatné zprávě.

Příchody a odchody

Z Jablonce přestoupilo do Ďolíčku duo Václav Drchal a Dominik Pleštil a jako volný hráč se po konci smlouvy v Dunajské Stredě vrátil i záložník Aleš Čermák. Do přípravy dnes s Bohemkou nastoupil také Vladimír Zeman, který vloni hostoval v Táborsku ve druhé lize. Zda se v prvoligovém kádru udrží ukáží následující dny a týdny. Na hřišti už jsou po dlouhodobých zraněních také Vojtěch Novák a Denis Vala. Na marodce zůstává Martin Hála.

Naopak na svém místě dnes už chyběl Tomáš Necid, který odešel do druholigové Viktorie Žižkov. David Puškáč posílil Jablonec, což bylo prezentováno už v průběhu jarní části trenérem na tiskové konferenci po utkání. Erik Prekop přestoupil do Baníku Ostrava a Daniel Köstl do MFK Ružomberok. Z hostování se do svých klubů vracejí Matyáš Kozák a David Huf, na kterého klub neuplatnil opci. Hostování skončilo také Michalu Beranovi, který se stane volným hráčem, ale v Bohemians již pokračovat nebude. Po konci smlouvy odchází také brankář Jakub Šiman, který hájil zejména branku rezervního týmu.

Plán přípravy

V tuzemských podmínkách se bude Bohemka chystat do prvního prázdninového dne, v úterý 2. července se tým vydá na soustředění do Slovinska, kde sehraje dva zápasy s maďarským Paksi a chorvatskou Lokomotivou Záhřeb. Na zpáteční cestě do vlasti čeká Zelenobílé jednodenní zastávka ve Vídni a utkání proti místní Austrii. V Česku pak před startem ligy prověří Klokany slovenský AS Trenčín. Generálka na ligu se hraje v Ďolíčku v neděli 14. července od 16 hodin. K utkání bude přichystán doprovodný program a fanzóna. Podrobnosti se dovíte brzy v samostatném článku.

Přečtěte si také