Úvodní foto

24.09.2024

Preview

Autor:

Jan Strýhal

Klokani do poháru vstoupí v Brozanech

Ve středu odpoledne vstoupí Klokani také do nového ročníku domácího poháru. Utkání na hřišti třetiligových Brozan začne v 16:30.

Závěr měsíce prvoligovým týmům přinese režim anglického týdne. Poslední zářijová středa je úředním termínem druhého kola domácího poháru. Los dvojic se uskutečnil na začátku tohoto měsíce v reprezentační přestávce. Klokani jako soupeře dostali třetiligové Brozany. Ve středu odpoledne Zelenobílí vyrazí na tamní útulný stadion, aby zahájili svou cestu v tomto ročníku soutěže MOL Cup.

Utkání 2. kola má svůj výkop naplánován na 16:30. Hlavním sudí bude Ondřej Pechanec. Na čarách mu budou asistovat Matěj Vlček s Michalem Novákem. Vstupenka na zápas stojí 150 Kč a areál stadionu se otevře hodinu a půl před utkáním, tedy v 15 hodin. Parkování je domácím klubem doporučeno v okolních ulicích a nedalekém volnočasovém areálu. Další informace najdete v sekci VÝJEZDOVÉ INFO.

Soupeř Klokanů o víkendu odehrál další kolo ve třetí lize. V domácím prostředí v neděli odpoledne porazil Baník Most - Souš (2:1) po brankách Tomáše Lauka a Martina Lukáše. Do základní jedenáctky se v tomto utkání již vrátil Marek Krátký, který po zmiňovaném střelci první branky převzal i kapitánskou pásku. Ve skupině B 3. české fotbalové ligy jsou Brozany doposud jediným neporaženým týmem, a tak jim po víkendu patří vedoucí příčka tabulky. O skóre vedou i před druhým Kladnem, ačkoliv celek ze Středních Čech má odehrán o jeden zápas více.

Týmovou tabulku střelců vede se čtyřmi brankami Martin Jindráček. Zkušený útočník ve své kariéře zažil také nejvyšší soutěž, a to v dresu Příbrami, Teplic i Ústí nad Labem. Pozici jedničky mezi třemi tyčemi převzal v nové sezoně Radim Švejda po Marku Koubovi, bývalém brankáři Bohemians. V šesti zápasech dokázal vychytat tři čistá konta.