Úvodní foto

14.10.2003

Ostatní

Autor:

Libor Koubek

Kopunec chce dostat šanci

"V minulém týdnu jsem hrál za Dolní Kounice v Kroměříži, kde mě oslovil pan Zlámal, majitel Bohemky," popsal sedmadvacetiletý útočník <b>Jiří Kopunec</b>, nová posila Bohemky, jak došlo k prvnímu kontaktu. Po zranění Střihavky Bohemka nutně potřebuje dalšího útočníka a s Kopuncem se dohodla na angažmá do konce podzimu. "To jsou čtyři zápasy a po nich se uvidí, zda bude zájem domluvit se na další spolupráci," potvrdil Kopunec, který ale utkání s Kunovicemi proseděl pouze na lavičce náhradníků a může tedy zasáhnout do hry v Drnovicích, Prachaticích či s Hradcem Králové.

"Samozřejmě jsem se těšil, že dostanu šanci, ale nedá se nic dělat, sestava je samozřejmě věcí trenéra. Snad se ve zbývajících zápasech na hřiště podívám a ukážu, co je ve mně. Trenéři mě samozřejmě vidí i na tréninku, ale zápas je něco jiného," věřil po utkání u kabin Kopunec, že bude moci pořádně usilovat o angažmá v Dolíčku.

Na svém kontě má osm prvoligových startů v brněnském dresu. "Po příchodu trenéra Tobiáše jsem ale musel odejít a hostoval jsme v několika klubech v moravském regionu," připomněl. V Dolních Kounicích vybojoval s týmem druhou ligu a i když po jedné sezóně soutěž opět opustili, Kopunec v klubu zůstal. "Majitel mě sice chtěl prodat, ale nějak to nevyšlo. I proto mi nyní nebránil v jakési zkoušce na Bohemce, věří, že se tu chytím a dostane za mě odstupné."

Kopunec byl nejlepším střelcem Dolních Kounic v minulém ročníku druhé ligy a v probíhajícím ročníku MSFL byl s pěti brankami nejlepším kanonýrem soutěže. "V Bohemce znám z působení v Prostějova Libora Baláže a s ním jsem svůj příchod konzultoval. Říkal, že nové vedení má zájem na vyrovnání starých dluhů a doporučil mi, ať to zkusím. Beru to jako velkou šanci a věřím, že se mi sen o angažmá v Bohemce splní."