29.08.2024

Report

Béčko slaví první výhru

Premiérový domácí duel přinesl Klokanům také první vítězství. Jediný gól zápasu vstřelil krátce po poločasové pauze Vladimír Zeman.

Svěřenci trenéra Dalibora Slezáka po pátečním zápase na hřišti Příbrami šli do akce znovu už ve středu. Vložené sedmnácté kolo třetí ligy jim přineslo domácí souboj s Povltavskou fotbalovou akademií. V jejím dresu nastoupili i bývalí hráči Klokanů, a to obránce Patrik Vala se záložníkem Filipem Marešem. Do zápasu vedl tým soupeře jako hlavní trenér Zbyněk Busta.

Aktivně vstoupila do utkání právě Bohemka. Už ve třetí minutě pálil Bartek, ale obránce jeho střelu srazil na roh. Dále pálil také Liška, bohužel svému pokusu nedokázal dát dostatečnou razanci a gólman Benada s ním neměl výrazné problémy. Premiérový start v nové sezoně si připsal Matěj Šurýn, který poslal z pravé strany nebezpečný centr. Brankář hostujícího týmu ovšem míč prodloužil rukou do bezpečí. Osmělila se také Povltavská. Kousek za pokutovým území dostal míč proti noze Martin Novák, jehož rána proletěla o metr nad břevnem branky Bohemians. Byli to ale domácí, kdo se opět tlačil dopředu. Farkašův centr si našel Jindřišek. Zakončení koníčkem v podání zkušeného záložníka o pár centimetrů branku minulo. Pak Liška připravil míč Zemanovi. Křídelník Zelenobílých si navedl balon na levou nohu, jíž následně vystřelil, ke vlastní smůle avšak přestřelil branku soupeře. Pár minut před poločasovou pauzou pokoušel střelecké štěstí Mikuda. Střele mladého záložníka zpoza šestnáctky chyběla větší přesnost, aby se vešla mezi tři tyče. Takhle proletěla o metr vedle pravé tyče. Když se ani Meskhiho dalekonosný pokus nevešel do prostoru branky, skončila první půle bezbrankovou remízou.

Krátce po návratu z kabin se Bohemka ujala vedení. Zeman dobře prostrčil míč do šance Müllerovi, jehož ránu skvěle zneškodnil Benada. Odraženého míče se ujal Liška, přihrál proti noze právě Zemanovi, který tvrdou ránou k pravé tyči rozvlnil síť. Krátce nato měl blízko ke srovnání Novák, ovšem Kerbach vytáhl skvělý zákrok. Brankář Bohemky měl dost práce i po hodině hry. Znovu měl balon na noze Martin Novák, vypálil křížem k pravé tyči, ale Kerbach fantasticky ránu vyrazil. Na druhé straně se ránou ze střední vzdálenosti prezentoval Pomahač. Gólman Benada si s prudkou přízemní ránou dokázal poradit. Klokani dokázali i podruhé v utkání rozvlnit síť, když v pokutovém území manévroval s balonem Doležal. Střídající blonďák nahrál Kovalovi, jehož střelu ještě dopravil do sítě Pomahač. Ten se bohužel nacházel v ofsajdovém postavení, a tak branka nemohla platit. V nastaveném čase ještě zahrávali hosté přímý kop z hranice pokutového území. Exekuce se nakonec ujal Drobílek, proti jehož ráně vytáhl další vynikající zákrok Kerbach.

Sestřih