06.10.2024

Report

B tým zvítězil nad Pískem

Druhou výhru v řadě zajistily branky Meskhiho a Janovského.

V nedělním utkání B týmu se představili i hráči z A týmu. Prostor mezi třemi tyčemi hájil Soukup, v obraně nastoupil Matěj Kadlec a v záložní řadě Jindřišek. Na lavičku náhradníků usedl Denis Vala.

Klokani se tlačili proti Jihočechům do střeleckých pozic od začátku. Liškovo zakončení na přední tyči bylo bohužel zablokováno. Odvážným průnikem se na útočné polovině prezentoval Pomahač, jenže ránu ztlumila teč obránce a gólman Lerch balon sebral. Centr zkušeného Jindřiška ze standardní situace rozpoutal závar před hostujícím brankářem, avšak Braný s Liškou se v něm prosadit nedokázali. Před poločasovou pauzou šli Bohemians do vedení. Pomahač rozjel akci přihrávkou na Meskhiho. Záložník Bohemky vyrazil dopředu a hledal Lišku, avšak obránce Písku přihrávku zablokoval. K balonu se dostal znovu Meskhi, jehož křížná rána zapadla přesně k levé tyči za záda brankáře Lercha. Ještě před odchodem do kabin mohl zvýšit Pomahač, který uháněl po pravé straně. Hnědovlasý záložník hledal místo u levé tyče, kolem níž jeho střela těsně proletěla do zámezí.

Ve druhém poločase slabou zpětnou přihrávku Petrouše vystihl Voráček, a tak šel rázem sám na Soukupa. Prostor hledal mezi pravou nohou a rukou brankáře Bohemky, ale ten skvěle ránu vyrazil na rohový kop. Soukup musel zůstat ve střehu i nadále. Zpoza velkého vápna střílel Pech technicky k pravé tyči. Strážce branky Bohemians tento projektil dokázal vyrazit. Pojišťující branky se Zelenobílí dočkali. Koval se vydal na zteč do šestnáctky, kde ho za cenu faulu zastavil obránce, a tak následovala penalta. K její exekuci se postavil Janovský. Stoper Bohemians se rozhodl vystřelit k pravé tyči, což bylo správně, neboť Lerch na tuto střelu neměl šanci dosáhnout a Bohemka vedla o dva góly.

Závěrečné minuty nastaveného času zvládli Bohemians bez problémů. Po výhře v Táboře dokázali porazit také v domácím prostředí Písek.