25.09.2024

Report

Klokani postoupili do třetího kola poháru

Bohemka šla v Brozanech brzy do vedení brankou Pleštila, ale ještě v první půli srovnal domácí Novotný. Po přestávce se k exekuci dvou rohových kopů postavil Kovařík, jehož perfektní centry gólově zužitkovali Hůlka s Yusufem.

Do duelu v rámci MOL Cupu nasadil kouč Jaroslav Veselý obměněnou základní jedenáctku. Prostor mezi třemi tyčemi hájil Reichl, před nímž operovali vedle Křapky uzdravený Vondra s Adamem Kadlecem. Na ofenzivních pozicích dostali příležitost Novák se Zemanem.

V páté minutě musel poprvé do práce brankář Četverik. Na pravé straně Kadlec prostrčil balon Novákovi, jehož centr padal pod břevno, ale gólman domácích konečky prstů vytáhl míč na roh. Ten defenziva svěřenců trenéra Jiřího Němce ubránila.

Úvodní desetiminutovku zakončil vedoucí gól Klokanů. Přihrávka ze středu hřiště směřovala doprava k nabíhajícímu Pleštilovi. Pravonohý křídelník si balon zpracoval do pohybu, aby postupoval vstříc brance. Uvnitř šestnáctky poté vyslal křížnou střelu, která u levé tyče rozvlnila síť brozanské branky. Domácí se ozvali v ofenzivě akcí po své levé straně. Novotný se kličkou do pokutového území zbavil Pleštila, ovšem následný střelecký pokus lapil brankář Bohemky.

To už neplatilo záhy. Právě Novotný dostal přihrávku do velkého vápna, pokryl si míč před obráncem, díky čemuž se ocitl už sám před Reichlem, jehož dokázal prostřelit. Rázem bylo srovnáno, avšak Klokani si svůj náskok chtěli vzít zpátky. Křapka po pravé straně vysunul Kadlece, jehož centr směřoval k Drchalovi. Útočník Bohemky si ještě míč zpracoval, což nebylo šťastné, protože poté Četverik dokázal situaci uhasit svým zákrokem. První půle skončila remízou s gólem na každé straně.

Trenér Veselý poslal po přestávce na hřiště čerstvou čtveřici Kovařík, Hůlka, Yusuf a Čermák. Druhý poločas začal brzkou trefou Bohemians. Křidelník Zeman získal svou aktivitou rohový kop. Jeho exekuce se ujal Kovařík. Razantní centr zkušeného leváka si našel Hůlka, jehož umístěná hlavička k levé tyči znamenala opětovné vedení Zelenobílých. O pár minut později už další gól dodal do řad Bohemians větší klid. Bohemka znovu zahrávala rohový kop Kovaříkem. Centrovaný míč opět našel svého adresáta, jímž byl tentokrát Yusuf. Bahrajnský hroťák šikovně nastavil hlavu, kterou usměrnil balon k pravé tyči.

Na rychlé údery Bohemians navázalo trojité domácí střídání, ale k výraznému ohrožení branky Klokanů nedošlo. Na druhé straně pelášil s balonem dopředu Pleštil, jeho střelecký pokus však proletěl do zámezí. Dvoubrankový náskok už si Zelenobílí uhlídali a z Brozan si odvezli postup do třetího kola domácího poháru.

18:30 | A Tým

logo

Bohemians Praha 1905

logo

SK Slavia Praha

16:30 | B Tým

logo

FC Táborsko akademie

logo

Bohemians Praha 1905 B