Úvodní foto

11.05.2024

Ostatní

Béčko podruhé v řadě vyhrálo

Výhrou v Hostouni zařídily branky Pomahače s Novákem.

V pátek večer vyrazili svěřenci kouče Dalibora Slezáka do nedaleké Hostouně. Z řad A týmu je doplnil Vojtěch Novák, který po vážném zranění kolene usedl znovu na lavičku náhradníků.

Bohemka vstoupila do utkání aktivně a v úvodu nepůjčovala domácímu týmu míč, avšak k výraznějšímu ohrožení branky se nedostala. V patnácté minutě nebezpečně centroval z levé strany Petrouš, brankář Pančev se však překonat nenechal. Následně se několik desítek vteřin nehrálo, neboť na hřišti se spustilo zavlažování trávníku. Domácí celek se na útočnou polovinu podíval až v devatenácté minutě, rána ze střední vzdálenosti ale letěla vysoko nad Šimanovou brankou. O něco nebezpečnější byla rána Fotra zpoza pokutového území, jíž zvládl brankář Bohemky vytěsnit na rohový kop. Do vedení šli Pražané. Petrouš před vlastním pokutovým územím přečetl přihrávku a získal balon pro Nechvátala. Mládežnický reprezentant ihned dlouhým pasem dopředu vysunul Pomahače. Hnědovlasý záložník využil podskočení vybíhajícího Pančeva, sebral míč a postupoval vstříc prázdné brance. Do ní pohodlně zakončil a zajistil svému týmu komfortnější situaci v zápase. Před pauzou se Bohemka pokoušela vedení navýšit. Pomahač na šestnáctce trošku zdržel rychlý protiútok, ovšem stihl přihrát Nechvátalovi, jehož střelu na přední tyč lapil brankář domácího celku.
Druhý poločas začal velkou šancí Bohemians. Na pravé straně měl míč Pomahač a nádherným centrem přesně našel v náběhu Farkaše. Kapitán Klokanů hlavičkoval z malého vápna, bohužel však o pár čísel vedle levé tyče. Blízko k trestu za neproměněnou šanci byl Etemike. Útočník Hostouně se hnal za obrannou linii Bohemians, procedil míč přes Šimana, kterého na brankové čáře zastoupil odkopem na brankové čáře Müller. Srovnání se Hostouň přece jen dočkala. Odvrácený balon sebral na straně hřiště Mládek, aby poslal do pokutového území další centr. Ten už si svého adresáta našel, byl jím Fotr, jehož teč hlavou usměrnila balon až do sítě. Srovnané skóre vydrželo na ukazateli jen deset minut. Pak autové vhazování Petrouše pokryl Liška pro Nováka. Střídající záložník si srovnal míč na pravou nohu, aby střelou k levé tyči vrátil vedení Klokanům. Ve třiasedmdesáté minutě podpořil ofenzivu Petrouše, když cpal míč pod sebe na spoluhráče. Ještě než k nim míč doputoval, stihl uhasit hrozící nebezpečí Pančev. Nervózní závěr klání chtěl odmítnout Havránek, když se hnal s míčem kupředu. Uvnitř šestnáctky se rozhodl vypálit křížem k pravé tyči, jenže naděje domácích skvělým zákrokem zachoval brankář, který konečky prstů štiplavou ránu vytěsnil na rohový kop. Šok pro Pražany nastal při jiné situaci. Štětka vysunul skrz obrannou řadu Paulizziho. Střídající hráč stihl před vyběhnutým Šimanem dostat balon na Etemikeho, který hlavou srovnal. Asistent na pomezí zdviženým praporkem signalizoval ofsajd, a tak se na vedení Bohemians nic neměnilo nejen v tomto momentu, ale i do závěrečného hvidzu. Klokani si ho dokázali obhájit až do závěrečného hvizdu a podruhé v řadě zvítězili.
SOKOL HOSTOUŇ - BOHEMIANS PRAHA 1905 B 1:2 (0:1)
Hostouň, Stadion Vojtěcha Zeithemla • pátek 10.05.2024 • 18:00 • 26. kolo ČFL, skupina A
Branky: 55. Fotr - 29. Pomahač (Nechvátal), 66. Novák
Rozhodčí: Řeháček - Bahník, Havel
ŽK: Egbe, Novák - Farkaš, Skořepa, Novák, Bělaška
Diváci: 200
Sokol Hostouň:
Pančev - Egbe, Štětka, Bízek - Křenek (46. Venancio), Kokeš (60. Novák), Freisinger (60. Hucek), Mládek - Januška, Etemike - Fotr (79. Paulizzi)
Trenér: Dominik Rodinger
Bohemians Praha 1905 B:
Šiman - Lehovec, Janovský, Müller, Petrouš - Farkaš, Skořepa (68. Bělaška) - Pomahač (84. Braný), Nechvátal (55. Novák), Pluhař (55. Havránek) - Liška
Trenér: Dalibor Slezák