Úvodní foto

21.05.2024

Report

B tým ztratil bod v nastaveném čase

Klokani doma vyšli naprázdno již podruhé gólem ze samého závěru utkání.

V neděli dopoledne B tým Klokanů přivítal doma pražskou Admiru. Tým trenéra Dalibora Slezáka pro tento duel doplnili dva hráč z kategorie U18, a to Hugo Hájek s Kirilem Kachurem.

Úvod zápasu Klokanům bohužel nevyšel. V páté minutě vyrazili hosté do protiútoku. Zhruba z pětadvaceti metrů zkoušel pálit Mráz, ale Müller ránu zablokoval. Nešťastně se míč odrazil k Zárubovi, který se dostal přes Lišku a v šestnáctce překonal brankáře Šimana přízemní střelou k pravé tyči. Zanedlouho zkoušel za šestnáctkou střelecké štěstí Fric, prostor mezi třemi tyčemi ovšem netrefil. Inkasovaný gól Zelenobílé na nějakou chvíli rozhodil, ale šanci na srovnání si vytvořili. Dlouhý pas Janovského podél postranní čáry sebral Liška, který si vyměnil balon s Bělaškou, aby následně přihrávkou uvolnil do obrovské šance Lehovce. Pravonohý obránce si míč přichystal na střelu, jíž v poslední možné chvíli ještě brankář Keller stihl vytěsnit na rohový kop. Z něj se Klokanům zahrozit nepovedlo. Hostující brankář zvládl uhájit čisté konto i při dalších centrech Bohemky, díky čemuž skončilo první dějství těsným vedením Admiry.
Druhá půle začala rychlou brankou, avšak nyní už za záda brankáře Admiry. Nejprve Farkašův pas do pokutového území sklepl Lehovec hlavou pro Lišku, jehož ránu z bezprostřední blízkosti skvěle vyrazil na roh Keller. Hráči v zelenobílých dresech ho rozehráli nakrátko. Bělaška přisunul míč Skořepovi, jenž centroval před branku. Útočník Liška míč jen tečoval, ale balon prošel k Lehovcovi, který ránou pod břevno neomylně zavěsil, a tak bylo srovnáno. Klokani cítili šanci na zvrat. Lehovec přistrčil míč do tandemu Havránkovi. Čerstvý hráč v sestavě Bohemky cpal balon pod sebe na Lišku, bohužel před ním zasáhl dobrým zákrokem gólman Admiry. Záhy Pluhařův pas směřoval k Müllerovi, jenže stoper Bohemky o malý kousek na míč nedosáhl. Klokany naopak potkal trest. Hosté se po vyhraném souboji dostali na útočnou polovinu. Krajní bek Fric postupoval s balonem v pokutovém území a ránou o břevno rozvlnil síť. Vzápětí se k další střele ze střední vzdálenosti odhodlal hostující Čácha. Proti projektilu letící do pravého horního rohu branky uplatnil své centimetry Šiman, jenž dokázal konečky prstů ránu vytáhnout na roh. Čtvrt hodiny před koncem podruhé v zápase srovnala krok Bohemka. Středopolař Skořepa rozehrál standardní situaci z levé strany. Vynikající centr prodloužil hlavou Pomahač na zadní tyč, kde Lehovec skvěle předskočil Frice a hlavou rozvlnil síť. Dopředu museli vyrazit opět hosté. Deset minut před koncem Jandovský napálil odražený balon za šestnáctkou, ránu Šiman nakonec zlikvidoval za cenu rohového kopu. Třetí gól vstřelili hosté po standardní situaci Zahálky. Centr kapitána Admiry způsobil před Šimanem závar, v kterém Burýšek šlapákem fauloval Müllera, následně dostal Čížek balon do sítě. Radost hostujícího týmu zastavil hvizd hlavního sudího, jemuž faul na obránce Bohemky neunikl. Jenže v nastaveném čase opět Klokani přišli o bod. Nákop na útočnou polovinu si zpracoval Marek, srovnal si míč na pravačku a střelou z hranice pokutového území k levé tyči rozhodl o třech bodech pro Admiru.
BOHEMIANS PRAHA 1905 B - FK ADMIRA PRAHA 2:3 (0:1)
Praha, Uhříněves • neděle 19.05.2024 • 10:15 • 27. kolo ČFL, skupina A
Branky: 51. Lehovec (Liška), 76. Lehovec (Pomahač) - 5. Záruba, 67. Fric, 90+1. Marek
Rozhodčí: Mach - Raplík, Klír
ŽK: Hájek, Janovský - Mráz, Skalický, Čížek
Diváci: 159
Bohemians Praha 1905 B:
Šiman - Lehovec, Janovský, Müller, Petrouš - Farkaš, Skořepa (90+2. Kachur) - Pomahač, Bělaška (60. Havránek), Pluhař (75. Hájek) - Liška
Trenér: Dalibor Slezák
FK Admira Praha:
Keller - Skalický, Čížek, Horák, Fric - Čácha, Zahálka - Jandovský, Mráz (60. Koutecký), Záruba (77. Marek) - Burýšek (87. Polívka)
Trenér: František Peřina