29.09.2024

Report

Bohemka v derby vysoko podlehla Slavii

Vršovické derby začali lépe hosté z Edenu, kteří se dvěma slepenými góly dostali do vedení. Do kabin se šlo s tříbrankovým rozdílem ve skóre a po pauze Slavie vstřelila ještě čtvrtou branku.

Do základní jedenáctky se v derby vrátil Křapka, který naskočil na pravé straně hřiště. Od úvodní minuty byl na hřišti i Vondra, a to ve stoperské trojici s Hůlkou a Petrákem. Na konci úvodní desetiminutovky si nebezpečné zakončení připsala Slavia. Před domácí střídačkou Lingr dokázal obrat o balon Vondru, a tak mohl vyrazit do útoku. Za šestnáctkou po narážečce s Chorým předal míč Zafeirisovi, který po krátkém driblinku pálil levou nohou zpoza pokutového území, naštěstí rána proletěla kolem levé tyče do zámezí. Záhy z levé strany napřáhl k centru Diouf. Přesná nabídka doletěla až k Lingrovi, jehož hlavička ale letěla nad břevno.

Z další akce už šli hosté do vedení. Holešův centr Petrák tečoval hlavou za sebe, aby ho dostal z nebezpečného prostoru před brankou. Na odražený míč si ale počkal Diouf, jemuž přiletěl přesně proti noze. Univerzál ve službách Slavie zavzpomínal na svůj gól z Liberce, opřel se vší silou do balonu, a tvrdá přízemní pumelice rozvlnila síť u levé tyče gólmana Frühwalda.

Vzápětí se Sešívaní radovali znovu. Diouf se na levé straně dostal přes Matouška. Všiml si odskočeného Provoda, jemuž také míč předal. Záložník Slavie poslal před branku střílenou přihrávku, jíž sledoval Chorý. Vysoký útočník si pohybem odskočil do volného prostoru před brankářem Klokanů, jehož překonal patičkou.

Do ofenzivy se dostali i Bohemians. Na Hybšův centr si dělal zálusk Yusuf, ale těsně před ním obránce Slavie dokázal míč odvrátit. Ke střele se ještě dostal Smrž, přesná bohužel nebyla. Naopak po třiceti minutách hry se z dalšího gólu radovali hosté. Provodův křižný pas si zpracoval Douděra. Náběhem mu pomohl rozvinout akci Lingr. Navrátilec z Nizozemska dostal od svého spoluhráče míč a situaci se pokoušel vyřešit přihrávkou pod sebe. Tomu se pokoušel zamezit Petrák, který se snažil zažehnat nebezpečí, avšak nešťastně si srazil míč do vlastní sítě.

Druhé dějství začali příležitostí hosté. Pod hlavní tribunou se míče ujal Bořil. Kapitán Slavie centroval na malé vápno, kde se v souboji prosadil Chorý, ovšem hlavou zakončil nad břevno. Krátce po této situaci se dostal do hry i videorozhodčí. Provod si v pokutovém území zvládl pokrýt míč, díky čemuž mohl v akci pokračovat. Přihrávkou ještě do jasné pozice uvolnil Zafeirise, který překonal Frühwalda. Asistent na pomezí signalizoval, že šlo o ofsajd, ovšem videorozhodčí byl jiného názoru a po přezkoumání situace byla branka uznána.

Krátce před svým střídáním po hodině hry vyrazili hosté do protiútoku. Zafeirisův pas si Provod zpracoval do pohybu, načež předal míč Lingrovi. Záložník Slavie pálil ve složité pozici mimo tři tyče. V samotném závěru si ještě další příležitost vytvořili hosté. Kapitán Bořil prostrčil do šestnáctky míč Lingrovi, který přihrávkou pod sebe přesně nahrál Dioufovi. Autor první branky pálil pohotově levou nohou, jenže brankář Frühwald fantastickým reflexem ránu zlikvidoval.

Ohlasy

Jaroslav Veselý

Bohemians Praha 1905

Nemám moc co hodnotit, protože porážka je zasloužená, ba dokonce i ostudná. Výkon nebyl dobrý. Chtěli jsme být aktivní, což se nenaplnilo. Nechtěli jsme dopadnout jako Plzeň, ale nakonec se tak stalo. Ve druhé půli jsme nechtěli dostat gól, ale naopak nějaký vstřelit. Bohužel ani to se nestalo.

Jindřich Trpišovský

SK Slavia Praha

Zápas jsme si zjednodušili rychlou brankou. Byli jsme dobře nastavení i organizovaní a měli také dobrý pohyb. Od nás to bylo povedené utkání. Fotbalu pomohl i kvalitně připravený trávník, za což domácím patří kredit. V první půli jsme měli i další šance. Po ziscích jsme byli přesní a dostávali se nahoru. Dobrým postavením se nám dařilo také eliminovat Matouška s Yusufem.

Sestřih