Úvodní foto

17.03.2022

Report

FK Teplice - Bohemians 1905 1:0 (0:0)

<strong>Branky:</strong><span>75. Rampáček.</span><br /><strong>Rozhodčí:</strong> Krula.<br /><strong>ŽK:</strong><span>Verbíř - Vrábel, Kuchař, Výravský, </span><span>Nesvačil, Krejčík</span>.<br /><strong>Diváků:</strong> 12000.<br /><strong>FK Teplice:</strong> .<br /><strong>Bohemians 1905:</strong> .

V úvodu nováčkovského derby se spíše bránili aktivnějším hostům. Ti propásli šanci Novákem, avšak ve 13. minutě děkovali svému brankáři Musilovi, že včas padl pod nohy unikajícímu Habancovi. V dalším průběhu se hra vyrovnala, přičemž Pražané byli střelecky aktivnější, tepličtí spoléhali hlavně na rychlé protiútoky. Po jednom opět zachraňoval Musil za šestnáctkou před dobíhajícím Diveckým, v závěru ještě nebezpečně pálil z voleje Frťala. První poločas však úrovní spíše zklamal.

Po přestávce se dostavil očekávaný tlak Teplic. Ve stoprocentní šanci Divecký hlavou přestřelil branku, Fasner těsně minul tyč a po jediné chybě jinak vynikajícího Výravského se při akci tří na jednoho vystavili sami do ofsajdu. Nakonec se zaslouženého úspěchu dočkali po rohu Habance, kdy se ve skrumáži před Musilem nejlépe zorientoval Rampáček. Hosté se sice v závěru snažili hrát více ofenzívně, ale úspěch to nepřineslo, jedině šance Sadílka v poslední minutě mohla být označena přívlastkem gólová. Hosté dohrávali posledních deset minut bez trenéra Hlouška, který byl nepochopitelně vykázán rozhodčím Krulou na tribunu.

Hlasy trenérů po utkání:
František Cerman (Teplice):
"Byl to zápas dvou poločasů, první jsme hráli nervózně, ve druhém jsme zpřesnili hru a získali tlak. V utkání bylo více srdce a taktiky, než kombinace a hezkého fotbalu."

Josef Hloušek (Bohemians):"Viděli jsme utkání slušné úrovně dvou celků, které se dobře znají. Převládala spousta taktických úkolů ve hře i při standardních situacích. Nakonec rozhodlo větší štěstí domácích, čemuž jsme dopomohli nedostatečným pokrytí hráče po rohovém kopu. Nás naopak štěstí opustilo v závěru, kdy Sadílek těsně minul tyč."

10:15 | B Tým

logo

FK Dukla Praha B

logo

Bohemians Praha 1905 B