Úvodní foto

17.03.2022

Report

Bohemians 1905 - SK Dynamo České Budějovice 1:1 (1:1)

<strong>Branky:</strong> 8. J.Novák - 40. S.Vlček.<br /><strong>Rozhodčí:</strong> Jirků.<br /><strong>ŽK:</strong> Sadílek, Nesvačil - Babka.<br /><strong>ČK:</strong> 65. Barteska.<br /><strong>Diváků:</strong> 4026.<br /><strong>Sestava [domácí]:</strong><br /><strong>Sestava [hosté]:</strong>

Přestože hned v úvodu Jihočeši okupovali polovinu domácích, byli to právě "klokani", kteří již v osmé minutě vstřelili
vedoucí branku. Jejím střelcem byl Jiří Novák, který u bližší tyče nejvýše vyskočil na rohový kop Kuchaře a poprvé rozjásal tribuny. Hra se však i poté odehrávala z větší části na domácí polovině, ale hráči v zelených dresech podnikali nebezpečné protiútoky. Hosté nezůstávali pozadu a poprvé mohli srovnat stav v 17. minutě, kdy na konci akce vypracované Krejčíkem stál opět Novák, tentokrát však mířil zblízka mimo. Vyrovnávací branka hostů přišla pět minut před poločasem, když domácí gólman Musil neudržel v náručí zdálky vystřelený míč Mejdrem a vyražený míč poslal Vlček do sítě.

Během úvodu druhého poločasu byli hosté opticky lepším týmem, ale domácí měli blíže k další brance. Do dvou velmi slibných příležitostí se dostal mezi 60. a 65.minutou Sanytrník. V prvním případě jeho střela z bezprostřední blízkosti skončila v náručí Švantnera, později poslal hlavičku po centru Nováka těsně nad branku. Mezi tím musel opustit hřiště pro zranění domácí Jindra, kterého brzy do šaten následoval hostující Barteska po červené kartě, jež obdržel za oplácení. Diváci sledovali dramatickou podívanou i ve zbytku utkání, přestože se nad stadiónem přehnal silný liják. Domácí ale díky početní převaze hru přece jen vyrovnali, ovšem bez brankového efektu. Střetnutí nakonec skončilo zaslouženou dělbou bodů.

Hlasy trenérů po utkání:
Josef Hloušek (Bohemians):"Chci hráčům poděkovat, protože odvedli stoprocentní nasazení, bez kterého se v nejvyšší soutěži nedá hrát. Pokud takto budou bojovat i nadále, věřím, že přijdou nejen další body, ale i kvalitnější hra."

Pavel Tobiáš (České Budějovice):"S bodem jsem spokojen. Škoda jen, že jsme obdrželi lacinou branku po hrubé chybě obrany. Domácí podali obětavý výkon, za který si bod zaslouží."

10:15 | B Tým

logo

FK Dukla Praha B

logo

Bohemians Praha 1905 B