Úvodní foto

17.03.2022

Report

Bohemians 1905 - FC Slovan Liberec 0:0 (0:0)

<strong>Rozhodčí:</strong> Růžička.<br /><strong>ŽK:</strong> Kuchař, Nesvačil - Klago, Týce, Hašek.<br /><strong>Diváků:</strong> 5982.<br /><strong>Bohemians 1905:</strong><br /><strong>Liberec:</strong>

V závěrečném utkání pátého kola zopakovali hráči Bohemians svůj výkon z Letné, přesto remízové kolo zakončili s Libercem také dělbou bodů.

Oba celky začaly s maximálním nasazením, ovšem na pohlednou fotbalovou akci čekali diváci čtvrt hodiny. To Kuchař našel Nováka, ale domácímu hráči míč ukopl Týce. Většina akcí Pražanů, v jejichž sestavě se objevila posila Hanus z Olomouce, hledala na hrotu útoku Nováka a ten také nejvíce zaměstnával libereckého brankáře Maiera. Po centru Krejčíka pálil Novák těsně v pádu, po centru Nesvačila mu hezkou hlavičku chytil Maier. Hosté se postupně osmělovali, ale Musila prakticky neohrozili. Až v závěrečné minutě prvního poločasu po signálu po trestném kopu musel domácí brankář pádem pod nohy mařit šanci Klagovi.

Po přestávce se domácím vytratila záloha a hosté si svým důrazem vytvořili šance. V 50.minutě hlavičkoval Hašek v jasné pozici vedle, krátce nato po hezké individuální akci Čupra však "ohrozil" Barbarič jen světelnou tabuli. Po hodině hry otálel s odkopem Krejčík až mu míč vzal Čupr, naštěstí pro domácí Výravský před Klagem odvrátil na roh. Čtvrt hodiny před koncem zapomněla obrana Liberce na Čavoše, ale ten potvrdil oboustrannou střeleckou nemohoucnost ránou vysoko nad a zároveň i zaslouženou bezbrankovou remízu.

Hlasy trenérů po utkání
Josef Hloušek, Bohemians: "Potvrdilo se, že to bude pro nás těžké utkání. Byl to zápas se silným soupeřem, který praktikuje pro protivníka nepříjemný způsob hry založený na fyzické kondici a obětavosti. Někteří naši hráči se s tím nedokázali vyrovnat. I přestože bychom měli doma vyhrávat, beru bod jako přijatelný."

Jiří Štol, Liberec:"Věděli jsme, že Bohemka bude chtít potvrdil vítězný výsledek ze Sparty. Připravili jsme se na to a
nepustili ji v prvním poločase do tlaku. Ve druhé části hry to byl z naší strany lepší výkon, zaskočili jsme domácí důrazným napadáním, ovšem koncovka byla slabinou."

10:15 | B Tým

logo

FK Dukla Praha B

logo

Bohemians Praha 1905 B