Úvodní foto

05.03.2021

Ostatní

Autor:

Petr Koukal

Schumacher: Chci vyzkoušet novou kapitolu

Till Schumacher vysvětluje své rozhodnutí odmítnout novou smlouvu.

Bohemians v uplynulých měsících řešili několik nových smluv hráčů, kterým měly kontrakty vypršet v létě 2021. Jedním z nich je i Till Schumacher. Přestože Bohemka měla o jeho služby zájem, hráč se rozhodl nabídku odmítnout. Nyní o tom informoval veřejnost a celou situaci v rozhovoru pro YouTube kanál Bohemka TV vysvětlil zcela upřímně a otevřeně i fanouškům Klokanů.

"Mám jen jednu kariéru a v Bohemce jsem už tři roky. Chci vyzkoušet něco nového. Novou výzvu, začít novou kapitolu,"
řekl Till Schumacher. Dodal, že odchází v dobrém a ubezpečil fanoušky, že u něj nehrozí pokles výkonnosti či ztráta motivace. "Stále jsou před námi ještě tři měsíce a musíme získat co nejvíce bodů. Do léta udělám pro Bohemians maximum," zakončil svou zpověď Schumacher.

K odchodu se vyjádřil i člověk ohledně hráčských smluv nejpovolanější. "Tillovi jsme nabídli prodloužení stávající smlouvy a požádali ho o rozhodnutí. Informoval nás, že kontrakt nepodepíše. Přeje si vyzkoušet novou výzvu a v kariéře se posunout dál. My to plně respektujeme. Till je hodný kluk, který Bohemce odvedl dobré služby a já mu přeji, ať se mu u nás ještě do léta daří co nejlépe. Po sezoně si můžeme podat ruku, rozloučit se a popřát si štěstí. Do té doby je plnohodnotným členem kádru Bohemky," řekl pro klubový web sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Celý rozhovor s Tillem Schumacherem si můžete přehrát pod článkem.