Úvodní foto

23.02.2022

Ostatní

Autor:

Petr Koukal

Novák s Osmančíkem odcházejí na hostování

Oba mladíci budou oblékat dres druholigového Žižkova.

V úterý 22. února 2022 byl poslední den zimního přestupového období. V kádru Bohemians došlo v tomto týdnu k dotažení dalších pohybů směrem ven. Na hostování do druholigových klubů odešli Vojtěch Novák, Pavel Osmančík a Michal Vrána.

VOJTĚCH NOVÁK
Čerstvě dvacetiletý záložník se připojil do přípravy FK Viktoria Žižkov. V klubu ze Seifertovy ulice bude působit během jarní části F:NL bez opce. Do letní přípravy tak opět nastoupí v Ďolíčku. "Zájem Žižkova o Vojtu trval asi tři týdny. Nakonec jsme se tedy rozhodli, že ho tam na ty tři měsíce pustíme. Na pozici ofenzivního záložníka přišli v zimě Beran s Vaníčkem, když k nim připočítáme Hronka a Květa, tak tam máme velkou konkurenci a Vojtova minutáž by byla menší. Vojta projevil přání hrát víc, stejně tak jeho agent. I pro nás bude lepší, když nasbírá další zkušenosti v dospělém fotbale, které v létě uplatní opět v zelenobílém dresu," vysvětlil tento přesun sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

PAVEL OSMANČÍK
Pod televizním vysílačem bude na jaře nastupovat v dresu Viktorky také útočník Osmančík. Stejně jako u Nováka jde o hostování do konce sezony bez opce. Podle M. Držmíška bylo herní vytížení hlavním faktorem i u Osmančíka: "Pavel se s Viktorkou připravuje prakticky od začátku přípravy, kdy doléčil zranění. Nejprve byl na Žižkově na herní zkoušce, po které se rozhodli, že si ho pro jaro chtějí vypůjčit. Určitě i on ve druhé lize najde mnohem větší herní vytížení. Navíc získá i více zkušeností než v našem béčku v ČFL."

MICHAL VRÁNA
V pondělí jsme fanoušky informovali také o odchodu záložníka Michala Vrány na hostování bez opce do druholigové Chrudimi. Vrána je hráčem na pomezí béčka a širšího kádru a po dlouhém zranění, které si přivodil v letní přípravě, je i pro jeho fotbalový růst důležité pravidelné nasazování. Druhá liga je oproti rezervě Bohemky jednoznačně
lepší variantou.

Všem třem budeme v jarní části sezony držet palce. O jejich startech a výkonech budeme fanoušky Bohemky průběžně informovat.

10:15 | B Tým

logo

FK Dukla Praha B

logo

Bohemians Praha 1905 B