Úvodní foto

01.03.2022

Ostatní

Autor:

Petr Koukal

Vyjádření sportovního ředitele

Miroslav Držmíšek reaguje na neuspokojivé výsledky A-týmu Bohemians.

Zdravím všechny fanoušky Bohemky,

chtěl bych se vyjádřit k aktuální situaci, ve které se náš klub nachází, protože cítím velkou a pochopitelnou nervozitu nejen u Vás, našich fanoušků, ale také u ostatních kolegů v klubu. Výsledky týmu jsou daleko za očekáváním. Pomalu se propadáme tabulkou do míst, která znamenají boj o přežití v první lize. Jsem si vědom zodpovědnosti a nemíním se před ní skrývat, ani Vám či sobě něco nalhávat.

Nedaří se nám zastavit výsledkovou mizérii, i když oproti podzimní části inkasujeme výrazně méně branek. Prakticky ale mezi porážkou 0:1 a 0:5 nevidím rozdíl, obě znamenají bodovou ztrátu. Snad se jen opticky snáze přijímají, nejde-li o debakl. Během čtyř jarních kol jsme narazili na první a čtvrtý tým tabulky, tedy na soupeře ze špičky ligy. Paradoxně proti papírově nejsilnějšímu soupeři Slavii jsme ze zmiňovaných jarních zápasů předvedli v mých očích nejlepší fotbalový výkon. Předváděná hra ve zbylých třech zápasech ale měla k mé představě fotbalu Bohemians daleko.

Vedení klubu se situací zabývá, osud Bohemky nám není lhostejný. Nechtějte po mně ale žádná silná prohlášení o důvěře či nedůvěře v trenéra a podobné výroky, které občas z klubů zaznívají. V tuto chvíli řešíme situaci interně na úrovni nejvyššího sportovního vedení a veřejně nebudu přijaté kroky zatím více komentovat.

Veškerá naše snaha a pozornost se teď upíná k sobotnímu utkání v Olomouci, kam tým odcestuje v aktuálním složení.

Touto cestou jsem Vás chtěl ubezpečit, že situace nás v klubu nenechává klidnými. Od dnešního dne mizí ze stadionů omezení a my i přes neuspokojivé výsledky nechceme ztratit tu obrovskou výhodu domácího prostředí, kterou máme v našich fanoušcích.

S Vaší pomocí se nám bude bojovat snáz. Rozbroje mezi klubem a fanoušky jsou to poslední, co teď potřebujeme

Děkuji za Váš čas.

Miroslav Držmíšek

10:15 | B Tým

logo

FK Dukla Praha B

logo

Bohemians Praha 1905 B