Úvodní foto

09.03.2022

Ostatní

Autor:

Petr Koukal

Výtěžek aukce na pomoc Ukrajině

Dres a deset triček se vydražilo za 160 tisíc korun.

Bohemka se prostřednictvím Nadačního fondu Bohemians přidala k vlně solidarity s válečnou invazí zasaženou Ukrajinou. Jednou z možností pomoci byla dražba originálních nástupových triček, ve kterých vyběhli Klokani k domácímu utkání s Baníkem Ostrava. K těm přibyl navíc památeční dres na rekordních 295 startů Josefa Jindřiška v první lize za Bohemians, který do aukce věnoval ihned po utkání sám Pepa.

Aukce probíhaly na portále Aukro a skončily v pondělí večer. Každé z deseti nabízených triček mělo vyvolávací cenu 500 Kč. Konečná suma se v součtu zastavila na částce 80.056 Kč. Dalších 80.500 Kč vynesla dražba onoho speciálního dresu. Celkem tedy Nadační fond Bohemians v dražbě získal prostředky ve výši 160.556 Kč.

Další příspěvky chodí od příznivců klubu na transparentní účet. Přispět můžete stále i vy. Příspěvky na pomoc Ukrajině označte variabilním symbolem 380. Tento VS odpovídá mezinárodní telefonní předvolbě Ukrajiny, aby se snáz pamatoval. Číslo účtu je 123-1598190287/0100. Místem, kde můžete přispět, je i fanshop Bohemians. U pokladny najdete označenou a zapečetěnou pokladničku. I její výtěžek následně vložíme na účet NF Bohemians.

Jeden z výherců aukcí vydražil hned pětici triček. Následně nás kontaktoval s nabídkou, abychom mu zaslali pouze jedno tričko a další čtyři věnoval zpět do aukce, přestože vydraženou sumu uhradil. Tento fanoušek si nepřál být jmenován, což respektujeme. Za jeho gesto velmi děkujeme.

Zmíněná čtyři trička tedy dnes půjdou v 19:05 opět do dražby na Aukru. Jde o trička Martina Dostála, Petra Hronka, Romana Květa a Ondřeje Petráka. Vyvolávací cena je opět 500 Kč. Odkaz na aukce najdete od 19:05 ZDE.

Nadační fond Bohemians děkuje všem přispívajícím!

10:15 | B Tým

logo

FK Dukla Praha B

logo

Bohemians Praha 1905 B