Úvodní foto

16.03.2022

Report

SK Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905 2:1 (2:1)

Dvěma brankami Fujdiara zvítězily České Budějovice nad Bohemians 2:1, a poslali tak "Klokany" znovu na dno tabulky. Trenér hostí Petržela musel v sestavě hodně improvizovat a příště to bude možná ještě horší, neboť marodku rozšířil Krejčík.

Hned v první minutě utkání vyzkoušel z dálky Blažkovu 
pozornost Saidl. Domácí měli míč častěji na svých kopačkách, ale
pohlednou a přímočarou akci předvedli v prvním poločase prakticky jen jednu. Hbitý Hruška v 18. minutě připomněl svou
podzimní formu  unikl zadákům Bohemians. Jeho střílený centr zaskočil brankáře Blažka natolik, že stačil míč pouze vyrazit na nekrytého Fujdiara, který ho bez problémů dostal do sítě. Hosté se do dobré příležitosti dostali pouze ve 40. minutě, ale Flachbart, který vystřídal Krejčíka, jenž se zranil při faulu na Babku, si míč ukopl.

Krátce po změně stran mohli černobílí několikrát zvýšit své 
vedení, ale především díky gólmanovi Pražanů, se tak nestalo. Brankou neskončila ani střela Kollera v 58. minutě, a tak musel vedení Jihočechů pojistit opět Fujdiar. V 67. minutě se opřel na hranici pokutového území do míče a pro sebe netypickým způsobem zvýšil na 2:0. Ve druhé půli již svěřenci trenéra Tobiáše jednoznačně dominovali a účet zápasu, který se hrál před velmi slušnou návštěvou, mohli ještě podtrhnout Fujdiar a Holomek. Z bezprostřední blízkosti však ani jeden z nich Blažka nepřekonal. V poslední minutě Slezák prohru hostí alespoň zmírnil.

10:15 | B Tým

logo

FK Dukla Praha B

logo

Bohemians Praha 1905 B