Úvodní foto

01.04.2022

Ostatní

Autor:

redakce

Hlavní tribuna musí projít nezbytnou úpravou

V této souvislosti dojde k úpravě Návštěvního řádu.

Před letošní sezonou byl v Ďolíčku položen zcela nový travní koberec, protože původní trávník vysetý v roce 2013 si své již odsloužil. Na začátku jarní části pak bylo z hlavní tribuny jasně vidět, že náš trávník není v nejlepší kondici. Svou vinu na tom nese dlouhá sezona, nepřízeň počasí, vytížení hrací plochy a brzký začátek jarní části. Postupem času se stav zlepšoval, ovšem pod hlavní tribunou byl asi 15 metrů dlouhý pás, kde problém přetrvával.

Proto klub přizval ke konzultaci odborníka z oboru agrologie. Povolán byl expert ze švýcarské pobočky Grassapril. Ten odebral vzorky půdy a také trs travního porostu s kořeny, které podrobil expertíze. Závěrem snažení o zlepšení kvality trávníku v Ďolíčku je doporučení přestavby hlavní tribuny, jejíž střecha po velkou část dne přímo brání slunečnímu svitu. Proto bude zastřešení vyměněno.

S ohledem na propustnost světla a zároveň trvanlivost a odolnost byl zvolen materiál polymethylmethakrylát, běžně známý jako plexisklo. Odborník ze Švýcarska doporučil provedení s propustností minimálně 80 %. Proto bude nová střecha téměř průhledná, zelenou barvu jí dodá jen vinylová fólie. Nová střecha bude propouštět sluneční záření, ale zároveň z druhé strany bude mít poklicový efekt. Ve vyšších řadách tedy bude zejména v letních měsících koncentrované teplo.

S tím souvisí také nutná úprava návštěvního řádu. Proto s platností od sezony 2022/2023 zavedeme do Návštěvního řádu povinnost nosit od května do října v řadách 10-16 na hlavní tribuně pokrývku hlavy bránící přehřátí organismu. Tento doplněk si můžete v klokaním provedení pořídit ZDE.

Praha, 1. dubna 2022 :-)

10:15 | B Tým

logo

FK Dukla Praha B

logo

Bohemians Praha 1905 B