Úvodní foto

21.11.2023

Ostatní

Bohemians | Entropiq vstupují do světa e-fotbalu

Do nové éry EA Sports FC 24 jdeme s největším esportovým klubem v Česku.

Entropiq se znovu pouští do světa elektronického fotbalu. Tentokrát na to ale nebude sám. Do éry EA FC 24 jde spolu s Bohemkou. Tým bude reprezentovat Matěj “Matejs” Dunka, který letos spolu s Entropiqem vyhrál e:LIGU i titul mistra České republiky FIFA 23. K němu se přidá Svatopluk “Saint” Boušek, který je dlouholetým online i offline hráčem Bohemians. Pod značkou Bohemians | Entropiq vstoupí kluci do všech důležitých českých i zahraničních turnajů.

“Jako bývalý hráč Bohemians mám ze spojení velkou radost. Tím spíš, že nepůjde jen o papírové partnerství, ale budeme společně vymýšlet a pořádat akce pro naše fanoušky. Chceme tím ukázat, jak by měla symbióza mezi esportovým a klasickým sportovním klubem vypadat,” říká Game Director Entropiqu Pavel Klaban.

“Jsme moc rádi, že se spojení Bohemians & Entropiq podařilo dotáhnout až do tohoto momentu, kdy celou spolupráci můžeme oznámit. Máme ty nejvyšší ambice a společně budeme cílit vždy a pouze na nejvyšší příčky. Z herního světa naopak můžeme přitáhnout pozornost fanoušků ke skutečnému fotbalu a tím rozšířit naši fanbase. Věřím, že takto nastavená spolupráce přinese oběma stranám jen to nejlepší,” dodává ředitel Bohemians Darek Jakubowicz.

Partnerství Entropiq a Bohemians není jen o spojení dvou jmen, ale hlavně o propojování obou sportů, fanoušků a komunit, které kluby reprezentují a oslovují. Díky plánovaným online i offline akcím chceme hráčům elektronického fotbalu ukázat svět skutečných zelených trávníků, abychom podpořili hledání i rozvoj mladých fotbalových talentů, ale taky naopak, abychom “klasickým” fotbalistům přiblížili svět profesionálního e-fotbalu, kterého se můžou stát součástí a který je o disciplíně, tvrdém tréninku i kvalitní hře, stejně jako skutečný fotbal.

Sám Matejs je někdejší fotbalista, který se elektronické kopané víc začal věnovat až po svém zranění. “Hrál jsem jako útočník za FK Slavoj Český Krumlov a při zápase jsem se zranil tak, že jsem skončil na tři měsíce na vozíčku. Pak mi lékaři zakázali hrát úplně. Fotbal mi ale tak strašně chyběl, že jsem musel začít hrát alespoň virtuálně. Ze spojení s Bohemians mám velkou radost, protože právě Bohemka byla první klub, za který jsem ještě před Entropiqem hrál,” dodává k tomu Dunka.

Matejs se pod novým klubovým tagem Bohemians | Entropiq prvně objeví na stagi už na Mistrovství ČR v počítačových hrách 2023 v Brně na konci listopadu. Jedním z hlavních cílů obou hráčů je společně znovu vyhrát další ročník e:LIGY.

Matěj “Matejs” Dunka (22)
Profesionální esportovec a streamer. Úřadující Mistr ČR ve FIFA 23 a vítěz letošní e:LIGY. Od roku 2021 je reprezentantem Entropiq. Sám je bývalý fotbalista, který aktivně začal elektronický fotbal hrát až po svém zranění v roce 2018.

Svatopluk “Saint” Boušek (21)
Vítěz Big Shock! FIFA Cool poháru z roku 2021 a od té doby také reprezentant Bohemians. Za pražskou Bohemku obléká také ale skutečný dres jako člen jejího futsalového týmu, se kterým hraje 2. ligu. Věnuje se i klasickému velkému fotbalu.

Entropiq
Největší esportový klub Česka. V současné době má čtyři sportovní sekce: tým Counter-Strike, který má mezinárodní složení a cílí hlavně na úspěchy za hranicemi Česka, tým League of Legends, který je neporažený několikanásobný český šampion s úspěchy také na mezinárodní scéně, dvoučlenný tým virtuálních automobilových závodníků, kteří letos v seriálu VGP skončili na prvním a třetím místě a tým EA Sports FC 24. Zakladatelem a majitelem klubu Entropiq je matematik a nejlepší český hráč pokeru Martin Kabrhel. Vladimír Šmicer je investorem a ambasadorem klubu Entropiq. Autorem a režisérem úvodního videa je Zdeněk Stuchlík. Ve videu vystupuje také Tomáš “Hateris” Rys, který je streamer a influencer.

Esport je v Česku stále rostoucím odvětvím. Nejoblíbenější a divácky nejsledovanější hry jsou Counter-Strike 2, League of Legends a EA Sports FC 24. Sledovanost turnajů na platformě Twitch jde do tisíců pravidelných diváků. Na československé scéně působí kolem 10-15 esportových klubů se stabilní týmovou základnou. Největší organizací je právě Entropiq. Mezi další patří třeba Sinners, Sampi, Dynamo Eclot, Enterprise nebo eSuba. Podle odhadu České asociace esportu, která registruje přes 3,5 tisíce hráčů, je teď obrat tohoto byznysu kolem 150 milionů korun ročně.

Vítáme Entropiq v Ďolíčku a těšíme se na společné výzvy!

#BOHEMKADOTOHO