Úvodní foto

13.02.2023

Ostatní

Autor:

Jan Strýhal

Vondra: Příště musíme porážku napravit

Derby se Spartou zhodnotil obránce Jan Vondra.

Obránce Jan Vondra po zápase mluvil o rozhodujících momentech, branek ze standardních situací a náladě v kabině po prohraném derby.

Derby se nakonec oproti očekávání strhlo v gólovou nadílku. Jak jsi utkání viděl?
Dle mě byl náš vstup do zápasu dobrý. Sparta nám dala gól, který nakonec pro ofsajd neplatil. Měl pro nás znamenat varování, ovšem naopak pomohl Spartě. Od této chvíle už byla lepší a vytvářela si i více šancí. Vyloženě nás něčím nezaskočila, ale spíš jsme jí to usnadňovali. Někdy jsme byli až moc pasivní. Sparta byla na míči kvalitní, tolik nekazila a dostávala se do příležitostí. Přesto mohl skončit první poločas nerozhodně, ale bohužel se nám nepodařilo pokutový kop proměnit. I to se zkrátka někdy stává. Vynahradili jsme si to po přestávce. Druhý poločas se nám povedlo začít aktivně, což vyústilo ve vyrovnávací branku. V těchto momentech se rozhodovalo, kdo odskočí. Bohužel nám Sparta dala hned dva rychlé góly, čímž se dostala do klidu. Pak už bylo hrozně těžké dohánět dvoubrankové manko., které se nakonec ještě navýšilo. Nemůžeme si dovolit obdržet doma šest branek.

Čtyři branky padly po standardních situacích. V čem jsme chybovali?
Je to moc. Nedohrávali jsme situace, protože jednou šlo o vrácený balon, podruhé pak Haraslín byl jako první u odraženého míče. Na takové věci si musíme dávat pozor a poučit se z nich. Standardní situace často zápasy rozhodují. Dostat jen z nich čtyři branky, ještě proti Spartě, je špatně. Určitě si jednotlivé momenty rozebereme a řekneme si, co dělat jinak.

[[<0]]Rozsekla utkání třetí branka? Penalta byla nařízena po nepřehledném závaru před naší brankou...
Po vyrovnávací brance jsme měli převahu, jíž se nám nepovedlo zúročit v další gól. Naopak ho dala Sparta. Musíme přiznat, že Haraslín se trefil krásně. Krátce po naší rozehrávce následovala opět standardní situace, po které došlo v pokutovém území ke skrumáži. Jestli tam byla ruka, těžko říct. K něčemu asi došlo, proto rozhodčí nařídil penaltu. Nemá cenu situaci nějak víc komentovat. Sparta odskočila na dvě branky, čímž nás asi zlomila.

V první půli došlo i k několika strkanicím. Upozorňovali jste se na to během přestávky, aby nedošlo ke zbytečnému vyloučení?
K derby to zkrátka patří. Přímo jsme se neuklidňovali, ale trenéři udělali jedno střídání, aby se neopakovala stejná situace, jako minulý týden s Hradcem. Trenér asi nechtěl jít do stejného rizika. Tvrdě se hrát prostě musí, zvlášť v domácím prostředí.

Jak taková porážka změní náladu v kabině? Ačkoliv je bolestivá, na jaře máme dvě výhry a spoustu zápasů před sebou...
Určitě nás nesmí tenhle zápas nějak zlomit. Nacházíme se v nějaké druhé třetině sezony a ještě deset jich v základní části odehrajeme. Zklamaní a naštvaní pochopitelně jsme. Každý si ze zápasu vezmeme své a v příštím zápase budeme chtít tento nezdar odčinit, abychom nastartovali další sérii. Pořád je naše postavení v tabulce dobré, jsme v její první polovině. I když je výsledek špatný, nesmíme dovolit, aby nás dlouhodobě ovlivnil.