Úvodní foto

12.06.2023

Ostatní

Autor:

Jan Strýhal

Pohádka o cestě do Evropy - část čtvrtá

Na startu nového týdne máme pro fanoušky hned tři kapitoly. 

Ve čtvrtém díle příběhu budou odkryty hned tři kapitoly. Začínáme zimní přípravou, která byla odlišná díky svému brzkému začátku. Dále se podíváme i na vstup do druhé poloviny sezony v podání Klokanů a opomenout nelze ani čtvrtfinálový duel v MOL Cupu na hřišti Slovácka.

KAPITOLA 7: ZIMNÍ PŘÍPRAVA S PROSINCOVÝM ZAČÁTKEM
Netradiční termín MS ve fotbale změnil harmonogram sezony, a tak se Bohemka ke startu zimní přípravy sešla hned dva dny po Štědrém dnu. V té době už chyběly v kabině podzimní opory. Na západ Čech odešel Roman Květ, do Slavie poté Petr Hronek. Prázdná místa v kabině nezůstala, protože kouč Jaroslav Veselý vítal na prvním tréninku i nové tváře. Dosavadní brankářské trio rozšířil Martin Jedlička, spolu s ním přišel na hostování ještě záložník Aleš Čermák. Už v prosinci bylo dotaženo hostování Jana Matouška ze Slavie. Po půl roce se vrátil do známého prostředí obránce Jan Vondra. V tuzemsku se fanouškům představili Klokani v konfrontaci s B týmem pražské Dukly, jemuž nadělili pět branek. Pak následoval už odlet na soustředění. V Turecku došlo celkem ke čtyřem přípravným zápasů. Bez branek Klokani remizovali se Sabailem, pak 2:2 se Sepsi Sfântu Georghe, 1:1 s polskou Zagłebií Lubin a na závěr porazili Radnički Niš 2:1. Po návratu už následoval start jarní části. Ta slibovala, vzhledem k vyrovnané tabulce, minimálně napínavý začátek.

[[<0]]KAPITOLA 8: EUFORICKÝ START ZKROTILY DVĚ PORÁŽKY 
Druhou polovinu sezony zahájili Bohemians domácím soubojem s Teplicemi. Těžký souboj na úvod zvládli, stejně jako o týden později duel s Hradcem Králové na stadionu Mladé Boleslavi. Nový brankář Martin Jedlička si na úvod svého angažmá v Ďolíčku připsal hned dvě čistá konta. Až v domácím derby se Spartou inkasoval. Bohužel nezůstalo u jediné branky, Čermák sice po pauze premiérovou trefou za Klokany srovnal na 1:1, jenže pak skórovali hlavně Letenští a byla z toho jejich výhra 6:2. O týden později vyrazila Zelenobílá výprava do Českých Budějovic, kde nakonec jediný gól inkasovala v úplném závěru. V tomto zápase hned v úvodu musel kouč Klokanů neplánovaně brzy střídat. Místo zraněného Petráka se na hřišti ukázal mladý Kadlec. Třetí jarní domácí klání poté přineslo remízu. Remízu určil v dresu Zbrojovky Brno útočník Jakub Řezníček trefou do sítě svého bratra Martina Jedličky.

KAPITOLA 9: ÚSPĚŠNÉ ČTVRTFINÁLE MOL CUPU
První březnový den se představila Bohemka v Uherském Hradišti. Stejně jako v minulém ročníku, tak i letos dokráčeli Zelenobílí před brány semifinále. Těžký duel zvládli s grácií, do vedení šli po pěkné akci a navýšili ho brankou z rohového kopu. Po čtyřech letech tak znovu prošli mezi nejlepší čtyři týmy MOL Cupu. Los jim přisoudil vůbec nejtěžšího možného soka, pražskou Slavii. Jako bonus ještě v Edenu.