Úvodní foto

14.06.2023

Ostatní

Autor:

Jan Strýhal

Pohádka o cestě do Evropy - část pátá

Dnešní díl připomíná březnovou sérii výher a pohárové semifinále.

Je čas odkrýt další dvě kapitoly Pohádky o cestě do pohárové Evropy. V dnešním díle se vydáme po stopách vítězné jízdy Klokanů. Zvlášť v březnu se svěřencům trenéra Jaroslava Veselého dařilo. Ovšem nejen v lize, ale také v poháru. V něm se totiž dostali do semifinále. Smutek z něj možná ještě teď někteří fanoušci dostávají ze svých hlav.

KAPITOLA 10: ČTYŘI VÝHRY VE ČTYŘECH ZÁPASECH
Na začátku března odstartovali Zelenobílí spanilou jízdu v lize na hřišti Liberce. Právě třetí gól z tohoto utkání ji dokonale dokumentuje. Matoušek se vydal na dlouhý sprint, žádný z pronásledovatelů ho neměl šanci zastavit a rychlý expres zasunul míč do prázdné branky. Následoval konec čekání na domácí úspěch. Klokani doma přivítali Pardubice, které v jarní části zaznamenaly vzestup a šly záchraně naproti. Bohemians se spolehlivým Jedličkou v brance přežili šanci v úvodu, dostali se do vedení a soka z východu Čech porazili. Následoval výlet do Plzně na půdu trápící se Viktorie. Domácí šli do vedení, ale pak Kadlecova střela způsobila před brankou zmatek, načež skončila v brance. Mladý stoper byl deset minut před koncem vyloučen, jenže ze standardní situace ještě stihl udeřit Köstl, který tak rozhodl o třech bodech pro Pražany. Po reprezentační přestávce čekal Zelenobílé další tuhý boj. V přímém souboji o čtvrté místo totiž doma přivítali Slovácko. Vyrovnaný souboj rozsekla akce ze začátku druhé půle. Kovaříkův pěkný centr zatloukl na zadní tyči do sítě parádním kladivem Köstl.

[[<0]]KAPITOLA 11: POHÁROVÉ DRAMA
Od postupu do semifinále uplynul měsíc a onen očekávávaný zápas nastal. Bohemka se vydala bojovat o finále do Edenu. Slavii dostala do úzkých, protože šla do vedení, ale ještě před poločasovou pauzou Sešívaní srovnali. Po přestávce čas plynul a na ukazateli skóre stále svítil nerozhodný stav. Poté se za dlouhým pasem Jindřiška vydal Hála, využil chyby brankáře Koláře a obloučkem do sítě rozjásal zaplněný kotel fanoušků Bohemky. V hlavách všech Klokanů už se během nastavení rojily oslavy na postup do finále. Ovšem do pokutového území přiletěl ještě jeden centr, Douděra ho vrátil na střed branky a Lingr poslal zápas do prodloužení. V něm nakonec Bohemka neodolala tlaku Slavie, jíž poslal rozhodující trefou do finále Jurečka.