Úvodní foto

26.07.2023

Ostatní

Autor:

Petr Koukal

Klokani odletěli do Norska

Bohemku vyprovodily z Ďolíčku desítky fanoušků.

V úterý 25. července vyrazili fotbalisté Bohemians do pohárové Evropy. Sraz měli v Ďolíčku v 15:45, ovšem téměř všichni přišli o hodinu dříve na dobrovolný trénink. Ten měl formu rozcvičky a baga. Když už všichni stáli nastoupení v chodbě stadionu a připravení k nástupu do autobusu, spustila se na Vršovicemi bouře. Do kapek deště se nikomu dlouho nechtělo, nakonec však nebylo zbytí. Kolem 16. hodiny zařadil klubový šofér Dušan jedničku a rozjel svůj stroj po Náměstíčku. K tomu skandovalo několik desítek fanoušků, kteří přišli Klokany na cestu vyprovodit.

Na letišti vše probíhalo bez potíží a v sedm večer už všichni seděli na palubě Boeingu 737-800. Odlet plánovaný na 19:00 měl několikaminutové zpoždění. Oficiálně se podle letišních zápisů dal stroj do pohybu přesně v 19:05. Náhoda, ale hezká. Let rychlostí 850 km/h ve výšce 10 400 metrů utekl rychle a před desátou večerní už výprava přistála na malinkém místním letišti v Bodo.

Před letištní halou se tým společně vyfotil a vydal se autobusem do nedalekého hotelu. Cestou Klokani projížděli kolem místního stadionu Aspmyra, mohli se tak poprvé podívat, kde budou zítra bojovat o postup do třetího předkola. Pokud by se jim postup vydařil, bude na ně čekat soupeř Kalmar FF ze Švédska, nebo FC Pyunik Yerevan z Arménie. V takovém případě by Bohemka začínala třetí předkolo doma v Praze. Hrálo by se už ve středu 9. srpna, tedy pouhých šest dnů po odvetě s Bodo/Glimt. Výkop by byl opět v 19:05.

Pod článkem se ještě můžete podívat na video ze včerejší cesty Klokanů do Norska. Doporučujeme všem fanouškům cestujícím za Bohemkou, aby si přečetli užitečné informace, které speciálně k našemu utkání za polárním kruhem připravilo Ministerstvo zahraničních věcí ČR. Najdete je ZDE.