Úvodní foto

24.08.2024

Report

Autor:

Jan Strýhal

B tým prohrál v Příbrami

B tým Klokanů odcestoval k druhému soutěžnímu zápasu na půdu Příbrami, která ještě v minulé sezoně hrála druhou ligu. Proti mladému výběru Klokani uspět nedokázali, když v každém poločase inkasovali po dvou gólech.

Rezerva Klokanů se zpátky do soutěžního kolotoče vrátila zápasem na hřišti Příbrami. V sestavě Bohemians se ukázali také obránce Matěj Kadlec s křídelníkem Vladimírem Zemanem. Na hřišti poté v deváté minutě Tolno vyzkoušel Kerbachovu pozornost technickou střelou k pravé tyči. Brankář Klokanů však střelecký pokus zvládl vyrazit. Hosté hrající v černých dresech odpověděli podobně. Dlouhý pas Farkaše si zpracoval Zeman směrem na střed branky. Zpoza pokutového území se také odhodlal pálit. Střela letící po levé ruce brankáře Blehy nakonec síť nerozvlnila, protože příbramský gólman ji dobrým reflexem zvládl vyrazit. Na druhé straně si zase příležitost vytvořila Příbram. Útočník Nkwinga dobrou přihrávkou uvolnil osamoceného Vokřínka. Záložník Středočechů už zakončoval sám před Kerbachem, který mu střelecký úhel zmenšil a střela skončila na tyčce. Vzápětí už se místním stadionem ozýval známý goalsong. Vott dostal míč do své moci na pravou stranu, navedl si míč na levou blíže k brance, aby ránou na přední tyči vstřelil první gól domácích. Před odchodem do kabin skórovala Příbram ještě jednou. Nkwinga udržel míč ve středu hřiště, a tak mohl akci rozjet přihrávkou doleva rozběhnutému Tolnovi. Křídelník s ligovými starty postupoval s balonem až do pokutového území, kde nabídl míč kapitánovi Antwimu. Dlouholetý hráč Příbrami na hranici šestnáctky pálil po zemi a jeho střela rozvlnila síť u pravé tyče. Do kabin se tak šlo za dvoubrankového vedení domácích.

Ve druhé půli hledal místo u levé tyče Dohnal, ale Kerbach dobře tento prostor uhlídal. Plány Pražanů na zvrat dostaly záhy velkou trhlinu. Bartkův pas zablokoval Tolno. Když Janovský nedokázal míč odkopnout, ujal se ho právě Tolno, namířil si to s ním přímo do pokutového území, kde střelou k pravé tyči zvýšil na rozdíl tří branek. Necelých deset minut po třetí inkasované brance měli Bohemians možnost snížit. Exekuce přímého kopu se ujal Meskhi, bohužel pálil vysoko nad branku. Příležitost zdramatizovat závěr zápasu měl ještě střídající Koval. Na útočné polovině Farkaš přesunul dlouhou přihrávkou balon k Petroušovi. Levonohý zadák z rohu pokutového území nadýchaným centrem našel právě Kovala, jehož zakončení pravou nohou bohužel letělo nad branku. Definitivní tečku za zápasem udělali nakonec domácí. Z levé strany Klokanů přiletěl centr až na zadní tyč, kde si na něj vyskočil Zápotočný. Syn bývalého kouče místního celku hlavou usměrnil míč k pravé tyči, čímž vsítil čtvrtý gól Příbrami.