Úvodní foto

16.10.2024

Preview

Autor:

Jan Strýhal

B tým ve čtvrtek míří na jih Čech

Bohemians před víkendem čeká dohrávka 6. kola třetí ligy. K ní zamíří na hřiště Českých Budějovic.

Zářijové povodně narušily nejen průběh lidských životů, ale také fotbalových soutěží napříč různými kategoriemi. Zápasy z poloviny minulého měsíce tak musely dostat své nové termíny, mnohdy se volné prostory v kalendářích jednotlivých týmů našly právě ve všedních dnech. To nemusí mrzet fotbalové fanoušky, kteří můžou za fotbalem po českých trávnících vyrazit i v pracovním týdnu. Situace s odložením zápasu se týkala také B týmu Bohemians, který měl právě v září odcestovat do Českých Budějovic v rámci utkání 3. české fotbalové ligy, skupiny A. Její šesté kolo bylo téměř z poloviny již dohráno.

Klokani se k tomuto utkání vydají na jih Čech ve čtvrtek ráno. Svěřenci trenéra Dalibora Slezáka pojedou do kvalitního tréninkové centra jihočeského Dynama odčinit nedělní porážku v derby s Duklou. Tou odmítli se posunout před vzájemným kláním právě před České Budějovice a po dvou vítězných zápasech s čistým kontem vyšli bodově naprázdno.

Jihočeši mají nyní na svém kontě patnáct bodů, což je o dva více, než nasbírali Klokani. V domácím prostředí se jim ovšem nedaří, když nasbírali pouhé čtyři body za výhru nad Motorletem 3:2 a remízu s Petřínem Plzeň 2:2. O víkendu přišly České Budějovice o vedení nad Táborskou akademií (1:2), v druhém kole podlehli vysokým rozdílem Velvarům (0:6). V létě se stal novým trenérem bývalý ligový hráč Martin Sladký, který ještě v minulé sezoně bojoval s místním prvoligovým klubem o záchranu v nejvyšší soutěži. V nové roli mnohem s lepšími pocity vzpomíná na venkovní zápasy. Jeho tým už dokázal zvítězit na půdě posíleného B týmu Viktorie Plzeň 3:0, dále i na pražských hřištích tradičních třetiligových celků. České Budějovice vyhrály 4:2 v Holešovicích na půdě FK Loko Praha a dokonce s tenisovým výsledkem 6:3 slavili na Admiře. Blízko senzaci bylo Dynamo v Domažlicích, kde po famózním obratu nakonec bralo jen bod za remízu 4:4.

Na čelo tabulky střelců se s šesti góly tlačí Tomáš Hák. Stejný počet branek nastřílel i Vladimír Zeman z Bohemians, avšak tabulku střelců s osmi brankami vede Petr Došlý z Domažlic. Jen o gól méně oproti Hákovi má jeho spoluhráč Jáchym Štindl. V dosavadním průběhu soutěže dvakrát udrželo Dynamo čisté konto. Vychytanými nulami se může pyšnit brankář Aleš Valenta. Dvakrát se mezi třemi tyčemi ukázal i Martin Janáček z prvoligového A týmu. V sobotním duelu proti Táborsku naskočil v základní jedenáctce i Pavel Osmančík, jakožto bývalý hráč Zelenobílých.

SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE B - BOHEMIANS PRAHA 1905 B

Duel 6. kola se odehraje ve čtvrtek od 11 hodin na hřišti v SCM Složiště (V Hluboké cestě 2288). Hlavním rozhodčím bude Tomáš Koranda. V roli asistentů se představí Jakub Hamouz s Lukášem Dohnalem.