Nadějně rozjetý zápas Klokani k výhře nedotáhli

Bohemka vedla o dva góly, ovšem nakonec o náskok přišla a ve Zlíně remizovala.

Nadějně rozjetý zápas Klokani k výhře nedotáhli

Trenér Jaroslav Veselý musel pro duel ve Zlíně sáhnout do složení obrany. Vykartovaného Adama Kadlece nahradil Köstl. Ze zdravotních důvodů nebyl k dispozici Vondra, jehož místo uprostřed stoperské trojice zaujal Křapka. Další změna se udála na ofenzivních postech. Zdravotní stav neumožnil start Hálovi, a tak si první start v základní jedenáctce připsal Shejbal. Po jedné odehrané minutě se hned tlačila dopředu Bohemka. Ofenzivu podpořil Hybš, ale centr zkušeného zadáka odvrátil pryč Čelůstka.

Zanedlouho v šestnáctce míč vypadl proti noze Beranovi, který se neostýchal tvrdě pálit, avšak ránu srazil Černín. Do zakončení se tlačil i Shejbal, bohužel na míč pořádně hlavou nedosáhl. Na druhé straně se dopředu vydali domácí. Levonohý Bartošák postupoval s míčem až k pokutovému území. Z jeho hranice vystřelil slabší pravačkou. Valeš si s jeho přízemním pokusem potíže neměl. V desáté minutě si druhou střelu připsal Beran. Tentokrát pálil z nějakých pětadvaceti metrů. Rána šikovného záložníka letěla krásně pár metrů nad zemí, bohužel jen o milimetry proletěla kolem levé tyče zlínské branky.

Úvodních patnáct minut odehráli Klokani aktivně a dočkali se i zasloužené odměny. Kovařík se na útočné polovině zmocnil míče a předal ho k šestnáctce Prekopovi. Slovenský útočník si ihned dal balon na levou nohu, aby přízemní střelou prostřelil brankáře Dostála.

Zlín - Bohemians
Zlín - Bohemians
Zlín nebyl daleko od srovnání jen pár minut po inkasovaném gólu. Slončík posunul míč Bužkovi, který ho už přesměroval na levou stranu k Čelůstkovi. Jeho parádní centr sice minul Ikugar, ale doputoval k osamocenému Fantišovi. Zkušený univerzál skočil do centru rybičkou, naštěstí pro Pražany v jasné pozici prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Zlínský talent Slončík se pokoušel srovnat ze standardní situace. Ujal se totiž exekuce přímého kopu jen pár metrů za hranící velkého vápna. Projektil sice měl dostatečnou razanci, ovšem mířil doprostřed branky, kde stál přichystaný brankář Valeš.

Před poločasovou pauzou málem vedli Klokani o dva góly. Křapka na polovině hrací plochy vyhrál souboj s Ikugarem, roztáhl hru doleva na Shejbala a vydal se do šestnáctky. Levonohý střelec dvou branek z duelu s Hradcem Králové servíroval nepříjemný centr do pokutového území. Na malém vápně šel do skluzu Ristovski, jehož fantastickým reflexem vychytal Dostál. Následně obránci Zlína odpálili balon na roh. Těsný náskok si Klokani zvládli do poločasového hvizdu ohlídat.

Druhé dějství otevřel zajímavým pokusem Nombil. Středopolař Zlína napálil za šestnáctkou míč ze vzduchu, naštěstí branku Valeše přestřelil. O pár minut později si ze svého spoluhráče vzal příklad Holík. Host z Plzně se odhodlal ke střele, ale jeho granát dokázal Valeš s námahou vytěsnit na rohový kop.
Krátce před uplynutím hodiny hry došlo k jednomu velkému návratu. Více než roční pauza způsobená zraněním skončila pro Ondřeje Petráka, který poprvé od února loňského roku vyběhl na ligový trávník. Na aklimatizaci nepotřeboval moc času. Hned po pár vteřinách se nastěhoval do šestnáctky, našel si krásný centr Kovaříka a přesnou hlavičkou k levé tyči navýšil vedení Bohemians.

Ševci se zanedlouho dokázali přiblížit na rozdíl jediné branky. Černín na hraně nedovoleného zákroku sebral míč Ristovkimu, jenž se snažil si ho pokrýt. Vydal se pomoci svým spoluhráčům v ofenzivě. Obešel Kovaříka a stihl ještě na poslední chvíli balon na hrací ploše, odkud obloučkem centroval na malé vápno. Tam se dokázal prosadit Fantiš, který hlavou snížil. Patnáct minut před koncem stáhl domácí trenér Červenka útočníka Ikugara, místo něhož na hřiště vyběhl stoper Simerský. Stejně jako o dvacet minut dříve se tah vyvedl koučovi Veselému, nyní si mohl mnout ruce zlínský lodivod. Po dlouhém autu Holíka míč neposedně skákal v šestnáctce, až skončil právě u střídajícího obránce. Ten se nijak nerozmýšlel, vystřelil k levé tyči a mohl slavit bleskový gól, který současně znamenal vyrovnání.

Zlín - Bohemians
Zlín - Bohemians
Střelec vyrovnávací trefy se zasunul do zadní řady a na hrot naopak zamířil Černín. Vytáhlý stoper se krátce po svém posunu do ofenzivy prezentoval zajímavým pokusem. Míč si stehnem posunul na pravou nohu, aby krásně vypálil. Naštěstí jeho projektil neznamenal třetí gól v síti Bohemians, když proletěl o pár decimetrů vedle pravé tyče. V úplném závěru ještě měli domácí ještě jednu velkou šanci. Pidro zahrával standardní situaci v podobě zkráceného rohového kopu. Proti noze nahrál Vukadinovićovi, jehož prudká přízemní rána byla sražena. Do zakončení se ještě dostal žolík Schánělec, jenže hlavou z malého vápna trestuhodně přestřelil branku Bohemians.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Vstoupili jsme do utkání aktivně a šli do vedení. Mám výhrady ke konci první půle, kdy jsme z toho vypadli. Domácí nakopávali dlouhé míče a měli více ze hry. Přes odražené míče se dostali na dostřel. Povedlo se nám to otupit a dali jsme druhou branku. Ať je to jak chce, za mě prvnímu gólu Zlína předcházel faul. Nechci se vymlouvat, ale k tomuhle by se měl VAR vrátit. Když už vstřelíme dvě branky, neměli bychom zápas ztratit. Mohli jsme dát gól na 3:1 i 3:2, bohužel se tak nestalo. Bod je takový hořkosladký a jsem ze zápasu zklamaný."

Bohemka TV